Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije u interesu države?
Povratak na članak

'Narod odlučuje' ponovno traži promatrače prilikom provjere potpisa

Natalija Kanački: Referendum nije u interesu države, to je sam ministar rekao. Mi smo druga zainteresirana strana i imamo pravo stajati tamo, to nalaže sva europska procedura.

Komentari 56

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:47 08.09.2018.

Opet ovi!!! Ma dopustite im vec jednom, GONGU , Gay udrugama, Kwer i Kontra dozvoliti brojanje kontrolu njima i Terselicki, Babama pa nek se dogovore, ostave konacno narod na miru. Svi su pred zakonom jednaki, svima ista prava , svivi su jednako vrijedni i jednak teret za drzavu. Dosta je politikanstva!

VL
SA
sani1
14:53 08.09.2018.

Luzeri

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:08 08.09.2018.

Podmuklo je podvaljivati navodne potpise ljudi koji navodno žele promjenu političkog sustava. I to potpise gdje niti ime nije točno ili OIB pogrešan. Inicijativa je trebala prilikom prikupljanja to pažljivo raditi a ne samo nabaciti državi nekoliko tjedana nakon roka navodne potpise koje nitko nije u inicijativi niti pregledao a kamo li provjerio. Trebali su formirati skupinu koja bi obavila prethodnu provjeru i s potpisima odgovornih koji su provjeru obavili predati državnoj upravi. I onda ako se nađe jedan potpis koji je lažan tada one koji su "provjeravali" kazneno goniti zbog podvaljivanja falsifikata u cilju promjene državnog poretka i zakonskog ustrojstva. Jer pljuvati po državi i političkom ustroju na taj način i službeno ali i medijski, i podvaliti lažnjake ne može završiti bez reakcije države. Plenkovića bi najradije obijesili, ali one koji podvaljuju lažne potpise trebali bi možda pustiti nekažnjeno? Koristiti dosadašnje usvojene demokratske vrijednosti kako bi se srušila baš ta demokracija u onom njezinom dobrom dijelu je nepošteno. A niti Bog na kojeg se pozivaju na takve prevarante baš ne gleda uvijek blagonaklono. Ovakve makinacije kakve si je inicijativa dopustila daju ružnu sliku koja bi u budućnosti mogla u nekom važnom slučaju građanima ogaditi izjašnjavanje putem referenduma. A ako se nađu lažni potpisi bez ispravnog OIB-a i imena, tada je ovo velika sramota za same organizatore ali i korak nazad za našu demokraciju. I zbog svega toga žalim.

VL
IB
iva.begovic
11:41 09.09.2018.

Ako se organizatori referenduma pozivaju na eurposku legislativu i praksu, zašto nisu do kraja dosljedni i iskreni. . Pa spomenu i da je prema nedavno usvojenim europskim propisima i presudama suda Europske unije, istospolni brak izjednačen, u pravima i statusu,su, s brakom muškarca i žene. Obzirom da su međunarodni ugovori koji vežu Hrvatsku sa pravom Europske unije, važniji od nacionalnih propisa, proizlazi da je prošli (na žalost, prvi i jedini) referendum u nas, - besmislen, nevažeći. Taj je referendum bio - "u ništa". Stoga neka "U ime obitelji" prestanu manipulirati sa pravom Europske unije po potrebi i pokušaju, , barem jedanput, onako za promjenu, biti pošteni i dosljedni u stavovima i izjavama.

VL
XE
xedave
15:13 08.09.2018.

ove ludjake i jebivjetre crkva financira i vlast odobrava ovaj cirkus po ulicama!..........moze li netko objasniti ovim talibanimai njihovom leglu da se o osnovnim slobodama, koje su zagarantirane ustavom, ne glasa na referendumu.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:09 08.09.2018.

Zeljikini balvani.

VL
BU
Burger
14:04 08.09.2018.

Staljin je jednom rekao da je najbitnije tko broji glasove, a ne kako tko glasuje, očito će se i u Apisu toga drže

VL
XE
xedave
14:20 08.09.2018.

Predlažem referendum kojim ce narod odluciti da li da se Željku Markic i ostale katolibane protjera iz Hrvatske. Referendum ce se zvati "Narod sa Domovnicom odlucuje"

VL
Avatar Moodleen
Moodleen
14:17 08.09.2018.

A koji su ti "narod odlučuje"? Koji narod? Drugovi iz komiteta, "nevladini"... ? U ime MOJEG naroda performeri NE MOGU odlučivati! Kaj misliš, pred tržnicom bakice nagovorim da nekaj potpišu, baš one kuže sve to... Pa ja tak mogu skupiti milju potpisa, samo pred Maksimir dok igra repka, svakom pivica, karta... Sad se NAŠA lova bude trošila na prebrojavanje nečijeg inata, želje za minuta slave? Ili možda akcija traktoraša, ko zna?

VL
LE
LeandroZG
14:04 08.09.2018.

nevjerojatno je da u 2018. ministar govori kako nije u interesu drzave provesti referendum, a istodobno zabranjuje nadzor prebrojavanja glasova bilo kome tko nije politicki podoban, odnosno Apisu, za koji je opće poznato da zaposljava kadar iskljucivo na javnim natjecajima, nepristrano i ako je moguce bez ikakve stranacke pripadnosti

VL
XE
xedave
15:07 08.09.2018.

Kako su perfidni s tim nazivom "Narod odlučuje", a u stvarnosti ne predstavljaju nikakav narod već samo i jedino klerofašističko desničarsku falangu u društvu, dakle tešku manjinu. ...... I ovo s brojem potpisa je ne samo sumnjivo nego je gotovo sigurno izfabricirano budući da se rijetko kada moglo vidjeti da netko potpisuje na njihovim punktovima. .......... Ne smijemo dozvoliti da nam klerofašistički desničari kroje zakone i životnu okolinu!!!

VL
DU
Deleted user
14:31 08.09.2018.

Plenkovic:Država to sam ja.

VL
DU
Deleted user
14:34 08.09.2018.

Hrvati su srušili komunizam ali nisu komuniste.

VL
DU
Deleted user
14:25 08.09.2018.

Jugo komunisti laznni vjernici i uhljebi spremni su na sve.

VL
K1
kamocemo1_1__1
15:56 08.09.2018.

Ništa od toga. Ovaj prizemni udar na Plenkovića od strane ekstremnih klerikalaca i tvrde struje HDZ-a biće zaustavljen na Ustavnom sudu.....Koja jadna nakupina licemjernih nazadnjaka .upravo zbog takvih klerofasita i bjeze!

VL
DU
Deleted user
11:51 09.09.2018.

Referendum je vrh demokracije. Iznad toga nema ništa. Ispod toga je sve ostalo i sabor i vlada i ustavni sud. Bilo kakva manipulacija referendumom predstavlja ograničavanje volje hrvatskog naroda. To je kazneno djelo i jako opasna rabota. Dakle neovisni promatrači i potpuna odgovornost su obaveza.

VL
DU
Deleted user
15:23 08.09.2018.

Da su neka stara vremena, već bi odavno imali neku krvavu revoluciju ili smjenu vlasti. Danas, nakon svih razočaranja, izseljavanje je naša revolucija i osveta.

VL
PU
Pulchrum
22:47 08.09.2018.

Imaju potpuno pravo na to, nakon svih neprijateljskih stavova protiv njih

VL
RI
rightside
15:09 08.09.2018.

pa kuscevic je obecao anemiji da se ne brine, da to nece proci i kako bi to sad bilo da vama dopusti promatrace??))))) pa mogao bi odmah ostat bez fotelje,,i mogucnosti muljanja po zelji velikog sefa anemije,,))))))))))

VL
DU
Deleted user
15:07 08.09.2018.

Drugovi dejstvuju ukucas minus odmah ti ga briše kao i plus e tako bi oni brojili glasove.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.