Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirando Mrsić:

'Naravno da si Škoro ne može pomoći kad i njemu smeta vlastito licemjerstvo'

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.03.2020.
u 13:58

On koji je iskoristio HDZ i model vlasti te stranke koji je uništio ovu državu, zadužio naše praunuke, potjerao mladost iz zemlje, sad se sjetio reći da taj model na kojemu se obogatio eto više nije dobar, kaže Mrsić

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata reagirao je na objavu Miroslava Škore.

Škoro je, naime, napisao kako je vrijeme da država sada vrati dio novca, a ne za odgode plaćanja, nove kredite i sl.

– Škoro kaže da si ne može pomoći. Sasvim jasno – i njemu smeta njegovo vlastito licemjerstvo. U zadnja dva dana ne mogu drugačije, a da se ne borim protiv probuđenih populista koji na sadašnjem stanju love duše naših ljudi. Kad Pernar za saborskom govornicom iz džepa izvlači tamo nekog doktora Webera i nemušto čita njegove vrle savjete o svemoćnom (ali ne toliko sexi) C vitaminu, ne mogu ostati nijem i reći: Dosta šarlatanstva. Za takve šarlatanske prijestupe treba reagirati glasno, pa i kazneno-pravno... A drugi poriv mesijanstva stiže nam ovo prijepodne iz Škorinog pera, Urbi et orbi. Licemjer na kvadrat. On koji je iskoristio HDZ i model vlasti te stranke koji je uništio ovu državu, zadužio naše praunuke, potjerao mladost iz zemlje, sad se sjetio reći da taj model na kojemu se obogatio eto više nije dobar. On je u punom smislu oživotvorio staru, antologijsku maksimu šoferskog maga iz Batine pokraj Posušja, generala Ljube Ćesića Rojsa ("Tko je jamio, je jamio)"; slobodni prijevod na standardni hrvatski jezik: Tko je ukrao, njegovo je!. – kaže Mrsić.

– Ovo je vrijeme koje ne treba C-vitaminaše i licemjerne parkingaše probuđene savjesti. Trebamo struku, razum i odgovornost. Liječnike, medicinske sestre i ostalo zdravstveno osoblje na prvoj crti bojišnice, i pametna rješenja za spas radnih mjesta. I dok se liječnici i zdravstvo uopće, za sada dobro nosi s ovom epidemijom, vlada se u ekonomskim mjerama potpuno pogubila. Kako sada stvari stoje premijer i potpredsjednik mu koji brine o financijama, uzeli škare u ruke i žele mačku rezati rep u šest koraka. Ako mačak preživi. Smatram da odmah treba planirane isplate minimalnih iznosa plaća podići na medijan plaće od 5000 kn, i osloboditi poduzeća plaćanja poreza i doprinosa do kraja korona-krize. Odmah pogođene tvrtke osloboditi plaćanja predujmova bilo kakvih poreza, a tvrtke bez ekonomske aktivnosti (ne rade!) osloboditi plaćanja svih mogućih i nemogućih davanja (poreza, prireza, doprinosa, naknada, renta....). Država mora poticati osobnu potrošnju i u upumpati novac u gospodarstvo. Tu se po prvi puta gosp Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i ja slažemo. Ne treba čekati svibanj i sebi priznati – da, to smo trebali napraviti u ožujku. Sad je vrijeme za odlučne i odgovorne poteze. A to nisu C vitamin (u borbi protiv virusa) niti "parking rješenja" (za gospodarstvo) – objavio je Mrsić na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 3

RI
rimac444
22:58 26.03.2020.

miralem može biti mjera za licemjerstvo, kojemu je čak i bero dao nogom u guzicu

KR
kronika20
16:19 26.03.2020.

Javio se lopuža Mrsić koji je opljačkao državu i daje bukvicu drugu skori koji je pomogao njegovod drugu slučajnom da nastavi svoju prljavu rabotu

LL
lijepa_li si
15:15 26.03.2020.

gospodin škoro je limuzina za ovog trabanta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije