Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivamo

Naputak iz Milinovićeva stožera: 'Skandirajte Dado, Dado dok ne sjedne'

Darko Milinović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
10.05.2017.
u 14:00

Večernji list je u posjedu uputa koje su nekoliko dana uoči početka kampanje za lokalne izbore na mobitele primili lički HDZ-ovci

Premda to ne može ni jedan tamošnji nogometni klub, sportska dvorana u Gospiću u večernjim satima proteklog ponedjeljka bila je dupkom puna. “To može samo Dado”, složni su lički HDZ-ovci koji su u velikom broju u njegovu pohodu na prvu fotelju u županiji došli podržati svog kandidata Darka Milinovića.

– Radit ću 24 sata, dat ću sebe i svoje srce – grmio je kandidat za župana, praćen frenetičnim aplauzom i skandiranjem. Događaj za pamćenje, međutim, ni trenutka nije prepušten slučaju, štoviše. Večernji list u posjedu je svojevrsna naputka koji je nekoliko dana uoči početka kampanje za lokalne izbore iz stožera “budućeg župana” upućen na mobilne telefone ličkih HDZ-ovaca u Gospiću, Otočcu, Plitvičkim Jezerima, Karlobagu, Senju i Perušiću. O tome da je depeša zaista i stigla na svoja odredišta bjelodano svjedoči podatak da je sportska dvorana uistinu bila ispunjena do posljednjeg mjesta 30 minuta uoči početka, prema direktivi. Baš kao što je poštovana i ona o pravilima odijevanja, prema kojoj sljedba ima biti odjevena “jednobrazno” dok je starijima dopušteno “nositi na odjela kockaste kravate”.

“Kada se u dvorani pojavi Dado, barjaktari neka razviju zastave, svirat će pjesma Gospić gazi sve, ona ista kada je Ivo Sanader dolazio, prionite dugom aplauzu, sve dok On ne prođe parketom i aplaudirajte sve dok ne sjedne. Kada počne svirati himna, pjevajte iz svega glasa i obavezno ruka na srcu. Kada voditeljica najavi: dame i gospodo, pozdravite ‘čovjeka koji zna kako’ brzo ustanite s mjesta i krenite u dugi aplauz, i počmite jako skandidati Dado, Dado, Dado...”, stoji u naputku koji predviđa i ponašanje za diskreditaciju oponenata.

“Kada bude blatio protivnike, onda iz sveg glasa žviždite”, traži se od članstva, koje se upućuje da se “uvijek razviju zastave sa se vidi domoljubni štih, jer Dado to voli”, a premda je šank otvoren, nedvosmisleno se savjetuje da publika “bude vesela, ne i pripita” No, pretjerati se smije u večernjim satima, i to u pubu, a sutradan svi koji rade u javnim službama bit će pošteđeni ranog dolaska na posao. “Očekujemo da ćete se pridržavati uputa i da će On na kraju biti zadovoljan”, poruka je iz stožera, koji zaključno poziva na disciplinu jer će se popisivati tko se odazvao.

 

Komentara 24

Avatar dras32
dras32
14:13 10.05.2017.

"popisivati će se tko je došao" "tko radi u javnim službama ne treba rano dolazit na posao". Mašala, demokracija na hdz način a ovo drugo...i onda se netko čudi što nam je u Hrvatskoj stanje kakvo je.

NE
neboiznadzagreba
14:51 10.05.2017.

E,Ličani, Ličani, zar ste na to spali!

Avatar Vuglec
Vuglec
14:27 10.05.2017.

Jesu li ti lički ADZ-ejci skandirali ili su oni samo otvarali usta, a skandiranje puštali na razglas?! Nisam siguran da bi mogli obavljati dvije radnje istovremeno: otvarati usta i skandirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije