Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Napulj: 24-godišnji mladić poginuo od zalutalog metka

01.01.2009.
u 14:17

Mlijuni Talijana i turista dočekali su Novu godinu na trgovima talijanskih gradova. U Rimu je pred koloseumom bilo više od 200.000 osoba koji su pratili koncert talijanske rokerice Gianne Nannini, a u ponoć je s prisutnima došao nazdraviti i rimski gradonačelnik Gianni Alemanno. U Veneciji je na Trgu svetog Marka bilo oko 60 tisuća osoba koji su si razmijenili tradicionalne poljupce, ovoga puta pod pahuljicama snijega. Koncerti na trgovima održani su u Genovi, Sieni, Riminiju, Napulju, odnosno gotovo svim talijanskim gradovima uz tradicionalne vatromete. Talijani su za selvestarsku večeru potrošili 2,5 milijardi eura.

No, uz slavlja bilo je tragičnih događaja. Od zalutalog metka ispaljenoga zbog slavlja poginuo je 24-godišnji mladić u Napulju, koji je sa svog balkona pratio vatromet. Od "kućnih" vatrometa ranjeno je u cijeloj Italiji 380 osoba od kojih 28 teže, obznanilo je ministarstvu unutarnjih poslova. Jedan 40-godišnjak je, pak, umro nakon što se poslije silvestarske večere skinuo i bacio u ledeno jezero.

Jedna dobra vijest na početku godine: Talijansi će u 2009. godini uštedjeti čak 24 milijarde eura zbog pada cijena goriva i energije, te zbog spuštanja kamata na kredite, poosebno stambene. To je obznanila talijanska udruga industrijalaca (Confindustria).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije