Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Napokon se i to dogodilo u Kninu: Tri državnička govora zrelih političara

Čelnici države, Vlade i Sabora bili su svjesni da je razlog okupljanja iznad njihovih netrpeljivosti

Komentari 32

Avatar Cantor
Cantor
06:56 06.08.2022.

Državnički bi bilo da se protjeraju ambasadori neprijateljske države što je doduše napravljeno ali sa pogrešnom državom. Da se zabrani djelovanje SPC i daljnja aktivnist svih organizacija i udruga koje na području Hrvatskih zemalja provodi politiku tzv. „srpskog sveta”. Da se u EU neprekidno naglašava opasnost Srpskog nacionalizma koji destabilizira susjedne zemlje i sigurnosno ugrožava Hrvatsku. Da se u tom kontekstu zatvori i demolira spomen područje Jasenovca jer se isto konstantno koristi za govor mržnje i propagandni rat protiv RH. I naravno da se razvoju oružanih snaga a pogotovo novoj obrambenoj doktrini posveti puna pozornost jer naši susjedi razumiju jedino jezik sile. To bi bilo državnički. A ovo je licemjerno bacanje prašine u oči i prostituiranje događaja u kojem sam i sam sudjelovao na prvoj crti i oružjem u ruci. Stoga valjda imam pravo reći što mislim o „državnicima”. I definitivno mi nisu potrebni dezerteri i anemičari da mi govore kako je tada bilo i što nam je to onda značilo....

VL
MB
Max_Bunker
23:20 05.08.2022.

Što je to”zrelo” u Plenkovićevom podilaženju beogradskoj ćaršiji isticanjem grandioznog doprinosa njegovoj Vladi srbske nacionalne manjine? I do kada ćemo mi Hrvati biti ponižavani Pupovčevom retorikom koja apsolutno ne priznaje državu Hrvatsku?

VL
VI
@viktor2212emil@
23:51 05.08.2022.

Marinko daj molim te saberi se. Niti su to bili državnički govori, a još manje se radi o zrelim političarima. Ta trojica "veličanstvenih" heroja, koji su svoje herojstvo i domoljublje pokazali 1991., nisu sposobni voditi kiosk da dva radnika, s kamoli državu. E moj hrvatski narode, kakve sve biraš na vlast, dobro je da još uvijek Hrvatska postoji kao država.

VL
AL
alzamalo
02:10 06.08.2022.

Ovo je "elita" nase politike.. vrlo inteligentan predsjednik, njegovi su govori bez salabahtera vrlo retorican s ne diplomatskim rijecnikom ali vrlo razumljiv svima...

VL
Avatar Ujakjure
Ujakjure
07:44 06.08.2022.

Plenković je politički jugoslaven , on je dokaz pobjede srbske politike na balkanu .

VL
DU
Deleted user
00:14 06.08.2022.

Nemoramo uvijek samo kritizirati. Sva tri govora bila su dobra za ovakvu svecanost. Kada se istice obrana Hrvatske onda nema podjele. Da li su srbi zasluzili povjerenje Vlade - to je vec drugo pitanje. Previse se cesto dogada - pruziszis prst i ode ti cijela ruka.

VL
GO
goran2hr
13:52 12.08.2022.

Prigodni govor tri mušketira. Falio im je samo četvrti mladić (Banožić) kao D'Artagnan.

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
23:21 06.08.2022.

Napokon se i to dogodilo u Kninu: Tri državnička govora zrelih političara koji su se odrekli sramne za dom spremnosti i idola u likovima haških robijaša za ratne zločine i udružene zlocinacke pothvate.

VL
BA
barbalovre
11:32 06.08.2022.

Nikakva govor ne može isprati sva sranja koje je počinio slučajni štetoćina, od takvog zlotvora, najgoreg premijera na svijetu možemo očekivati samo loše, jer rošavi ni dlaku ne mijenja a kamo li karakter.

VL
DU
Deleted user
08:16 06.08.2022.

Bilo je samo pitanje hoće li crna ovca što lupetati, tj. Milanović? A vi novinari ste krivi za to.

VL
JW
Jim West
08:13 06.08.2022.

Najviše mi se svidio Milanovićev dio o luđacima u Hrvatskoj i, nevoljko, dio o luđacima u Srbiji te kako je Busheva administracija ordinirala po RH i izazvala srpski napad.

VL
UL
ulica
08:00 06.08.2022.

nakon govora imao sam osjećaj kao da su govorili predsjednik i premijer herceg bosne

VL
AG
Agricola
23:38 05.08.2022.

Mogu li ja izraziti neslaganje i reći da su sva tri govora bili blamaža i sramota nerijetko začinjena neistinama i iznišljotinama?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.