Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.11.2014. u 14:00

Jednim potezom ministar zdravlja rješava politički problem s braniteljima i spašava bolnicu u Zaboku. Tako to rade rasni političari. Za razliku od izgubljenog Matića

Kao grom iz vedrog neba kamere nacionalnih televizija otkrile su, napokon ministra Milanovićeve vlade koji ima kliker u glavi. Premda je došao s klupe za rezerve, Siniša Varga, ministar zdravlja jednim je potezom na tragu rješenja problema starog niz godina – osnivanja Veteranske bolnice. Koju je Varga pronašao u Općoj bolnici u Zaboku, i to baš u vrijeme plamtećeg nezadovoljstva invalida branitelja ispred ministarstva branitelja.

Varga je, uspio ono što premijeru ne uspijeva, a još manje ministru Matiću; zajedno s predstavnicima organizatora prosvjeda, Glogoškim i Klemmom obišao je bolnicu u Zaboku, održao sastanak i dogovorio rješenje pa će ratni veterani, napokon, kako to rade u razvijenim zemljama, dobiti svoju specijalističku zdravstvenu ustanovu. No, Varga je vještiji no što su to TV kamere uspjele pokazati. Bolnicu u Zaboku su preambiciozni Zagorci predimenzionirali (25.000 četvornih metara), pa je u sanaciji "kažnjena" i izgubila dio limita, dakle novaca.

Rezultat, i nakon sanacije proizvodi oko pola milijuna kuna gubitaka mjesečno. Kako je Varga veteranima namijenio 4. kat bolnice, jasno je da će tim potezom bolnici omogućiti veći prihod, a, ujedno rješava i gorući politički problem. Eto, tako to rade rasni političari. Za razliku od Freda Matića, koji je, u isto vrijeme dok je Varga bio s veteranima u Zaboku, grcao pred novinarima da mu veterani viču "ubi, ubi" i "sjedi, jedan". "Jesu li to čuli na misi", potpuno nepotrebno je još komentirao, već uvelike izgubljeni Matić. Da parafraziram branitelje – Varga, sjedi, odličan (5).

PLUS

Sunčica Findak u Indeksu HRT2 plasira optimistični prilog o studentima agonomije koji uz studij i praktični rad još i uživaju i proizvode svoje vino. Svaki u svojoj bačvi.

MINUS

Opet "Paralele" HTV-a. Niti Družijanić, niti Kasapovićeva još nisu popravili špicu emisije, nego i dalje prikazuju "skraćenu" kartu RH, bez "Dubrovačke republike"!?

>> Branitelji zadovoljni: U Zaboku ustrojena Veteranska bolnica

Komentara 20

SA
santos008
15:12 07.11.2014.

Milanovic nasao dva pametna covjeka i rjesio problem sa problematicnim Jovanovicem i Ostojicem,ali za jednu Vladu dva pametna ministra je premalo.

DU
Deleted user
15:32 07.11.2014.

Pa ne bih se baš složio nego se radi o potezu, kojeg bi notorni alkoholičari nazvali "kod zadnje šanse" - Varga je izabran zbog resora koji nema toliku političku valenciju pa da se braniteljima dadne neki "ogrizek", kako bi opet glasio šankerski izričaj. Ono što branitelji trebaju je prvenstveno pravo (bez čekanja) u redovnim bolnicama gdje bi se brzo rješavala njihova zdr. problematika vezana uz ozljede, a ne da ih se "parkira" u provincijske bolnice tipa Knin i Zabok i tako usput rješava i teška financ. stanja dotičnih ustanova. Tako da je to neka utješna nagrada, ništa bitno za veliku većinu branitelja...

NV
novo vriijeme
19:01 07.11.2014.

Branitelji su ostvarili svoje pravo ali su zato neki građani izgubili pravo na liječenje u ovoj bolnici . Nitko ne spominje te građane i gdje će oni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije