Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
između Baškog Sela i Promajne

Naplaćuju ulaz na nepostojeće parkiralište

parking
Foto: Čitatelj
1/10
06.08.2014.
u 07:52

Jeste li i vi nezadovoljni cijenama ili lošom uslugom na našoj obali? Javite nam se na javi@vecernji.net

Naš čitatelj požalio nam se na naplatu nepostojećeg parkirališta između Baškog Sela i Promajne. Iako ne postoje označena parkirališna mjesta ni obavijesti o cijeni, naplaćuje se ulaz po cijeni od 10 kuna.

 - Na dijelu puta između Baškog Sela i Promajne postoji cesta uz Plenkovićeve vinograde koja vodi prema moru, odnosno zapuštenom dječjem odmaralištu. Ove godine je „lokalni šerif“ odlučio ondje naplaćivati prolaz tj. nepostojeće parkiralište. Nema niti jednog označenog i uređenog parkirališnog mjesta, obavijesti o radnom vremenu, zoni, cijeni parkiranja, mogućnosti plaćanja mobitelom, a gotovo sam siguran da ne postoji niti odluka Općinskog vijeća i sl. Revoltiran što me neki „dječačić“ zaustavlja i traži da mu svaki dan plaćam za nepostojeće parkiralište (navodno je jedan sat 10,00 kn), nazvao sam Upravni odjel za gospodarenje prostorom i komunalno-prometne poslove Baške Vode i pretpostavljam (jer mi se nije predstavio) da mi se javio pročelnik istog, g. Tonći Topić, kaže naš čitatelj.

 - Odgovorio mi je da je Općina Baška Voda od vlasnika dječjeg odmarališta, a to je Splitsko-dalmatinska županija, dobila dozvolu da na tom dijelu naplaćuje parkiranje i tako uvede malo reda. Da biste ušli u odmaralište, morate se autom provući improviziranim prolazom jer, kao što se vidi na slici, ključ od lokota na glavnim vratima nisu dobili, a kakav su „red“ uveli može se djelomice vidjeti na slikama. Ništa!!!!!!! - javlja čitatelj.

Drugi čitatelj upozorava kako ta praksa nije neuobičajena:

 - Pođite do Nina ,Vrsi i okolnih mjesta pa se uvjerite. Strukturama na vlasti u pojedinim mjestima nije važno što će biti poslije kada više ne budu na vlasti i kakve će uspomene ponjeti stranci, i pričati kod poznanika, i prijatelja, potencijalnih gostiju, kaže čitatelj.

Potaknut člankom javio nam se i čitatelj iz Brela.

 - U Brelima se naplaćuje parking na samoj bankini ceste uz provaliju 30 i 50kn dan duž cijele pristupne ceste, a ako želite doći bliže plaži ulaz u hotelski kompleks je 80kn/dan. Naravno da za auto nitko ne odgovara, pa čak i ako se surva niz provaliju.

Slična situacija događa se i na otocima, potužio se naš čitatelj

 - Prije otprilike 15 godina na otoku Pagu, 2 km južno od plaze Zrće, postoji cesta (makadam) sa desne strane koji vodi do plaze (https://goo.gl/maps/7xx6s). Na sredini puta prema plazi, u sred ničega, se nalazio drveni štand, gdje se od mene trazilo da platim parking. Problem je bio da je makadam bio lagano uzbrdo i zbog nagiba je nemoguće vidjeti more, a kamoli plažu. Tako da se od mene tražilo da platim parking za plažu koju nisam nikada vidio, zapravo plaćati na neviđeno! Normalno da taj "parking" je bio samo prostor (podloga kamen-makadam).

 - Drugi primjer je još bezobrazniji - prije 5 godina na otoku Cresu kod ulaza u naselje Valun (https://maps.google.com/maps?q=44.904212,14.358496&ll=44.904174,14.358466&spn=0.007683,0.016512&num=1&t=m&z=17&iwloc=near) je bio štand gdje se vršila naplata parkinga. Nije mi bilo dozvoljeno dalje voziti u naselje (državnom cestom!), jer je to bilo rezervirano pravo samo za stanovnike Valuna. I plaža se uopće nije mogla vidjeti sa mjesta naplate parkinga. To je bio vrhunski bezobrazluk, i svojatanje državne ceste kao privatnog posjeda.

Slično je i u Makarskoj:

 - Pridružujem se komentarima u vezi divljih parkirališta lokalnih šerifa. To je čini se uobičajena praksa po Dalmaciji, a posebice po Makarskoj rivijeri. Samo u gradu Makarskoj znam takkva dva parkirališta koja funkcioniraju samo ljeti u srcu sezone. Jedno od njih je na samoj plaži na jednoj uzvisini gdje je bila šuma koju je vlasnik zbrda zdola posjekao, postavio rampu i naplaćuje parkiranje: 80 kuna na dan, koliko se sjećam. I nikome ništa, samo njemu u džep. Vlast šuti. Zanima me gdje te kauboje treba prijaviti.

Jeste li i vi nezadovoljni cijenama ili lošom uslugom na našoj obali? Javite nam se na javi@vecernji.net

>> Za kilogram grožđa 60, a za najam suncobrana čak 450 kuna

>> Zbunjeni gosti: Na računu jedna, a na cjeniku druga cijena

Komentara 24

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:12 06.08.2014.

bravo VL, sve ovakve lokalne šerife treba objaviti u novinama, slika je 1000 riječi, definitivno.

KR
kreont
08:33 06.08.2014.

Ovo je za 5 zvjezdica i25 otkaza.

UN
unbekant
08:45 06.08.2014.

Jesuli ove slike stigle iz porusene Palestine,boze sacuvaj,ma ni je moguce da je ovo snimljeno u Hrvatskoj??????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije