Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Crvenom moru

Napetosti na Bliskom istoku: Napadnut američki ratni brod i dva komercijalna plovila

Američki ratni brod oborio projektile ispaljene iz Jemena "prema Izraelu"
Foto: MC2 Turner, James
1/3
03.12.2023.
u 18:51

Jemenski Huti, koji su objavili da će napasti brodove na Crvenom moru zbog izraelskog kopnenog upada u Gazu, priznali su da su u nedjelju gađali dva izraelska komercijalna broda, ali nisu spomenuli brod američke mornarice

Američki ratni brod i više komercijalnih plovila napadnuti su u nedjelju u Crvenom moru, priopćio je Pentagon. To je, kako piše New York Post, zastrašujući razvoj događaja koji je pojačao pomorske napetosti na Bliskom istoku tijekom rata Izraela i Hamasa.

USS Carney, koji je prethodno oborio projektile i bespilotne letjelice usmjerene na njega dok je pratio komercijalni brod kroz ratom razorenu regiju, gađan je zajedno s najmanje dva druga komercijalna broda oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu. "Svjesni smo izvješća o napadima na USS Carney i komercijalna plovila u Crvenom moru i pružit ćemo informacije čim budu dostupne", stoji u priopćenju Pentagona.

Američki dužnosnici nisu identificirali odakle je napad došao iako su dodali da je Carney u nedjelju oborio najmanje jednu bespilotnu letjelicu.

VEZANI ČLANCI:

Jemenski Huti, koji su objavili da će napasti brodove na Crvenom moru zbog izraelskog kopnenog upada u Gazu, kasnije su priznali da su u nedjelju gađali dva izraelska komercijalna broda, ali nisu spomenuli brod američke mornarice. 

Skupina je ustvrdila da je ciljala dva komercijalna broda, Unity Explorer i Number Nine, jer nisu poslušali upozorenja da napuste regiju. Poznato je da je najmanje jedan komercijalni brod pogođen.

Prošlog su tjedna Huti ispalili dvije balističke rakete u blizini USS Masona dok je ratni brod odgovarao na poziv u pomoć komercijalnog tankera Central Park kojeg su napali somalijski pirati, priopćio je Pentagon.

VIDEO Prekid primirja u Gazi, Izrael nastavio s napadima

Ključne riječi

Komentara 15

KL
Klipan
19:08 03.12.2023.

Razvalite ih Ameri, poravnajte ih detaljno!

DU
Deleted user
15:18 04.12.2023.

vidim ovdje jako puno komentatora koji se drze za americku suknju i vireci iza nje osjecaju veliki i hrabri. i 1939 su se uhvatili za suknju sila osovine, uvijek na strani jaceg.

HA
Hary3
22:08 03.12.2023.

U ovoj čudnoj tiskovini, jedan dan navala komšija/komentatora, drugi dan navale muđahedin/komentatori. Baš zanimljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije