Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA MU VRIJEDNOST

Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu

FILE PHOTO: Tesla CEO and X owner Elon Musk in Paris
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
1/3
05.03.2024.
u 08:17

Poredak troje najbogatijih mijenja se svakog mjeseca, a njihovo ukupno bogatstvo samo je od 2020. eksplodiralo za čak 114 posto te zajedno imaju 869 milijardi dolara

Vlasnik Amazona Jeff Bezos povratio je svoju titulu najbogatije osobe na svijetu i tako sa ''trona'' skinuo Elona Muska. Prema Bloombergovom indeksu milijardera, Musk je u prošloj godini izgubio oko 31 milijardu dolara, dok je Bezos dobio oko 23 te time prestigao vlasnika osnivača Tesle, Starlinka te vlasnika X-a, prenosi CNN

Naime, vlasnik Amazona vrijedi 200 milijardi dolara, dok Musk ima dvije milijarde manje. Ovog ponedjeljka dionice Tesle pale su za čak sedam posto, a od početka godine čak 24, nakon što je devet mjeseci držao poziciju najbogatije osobe na svijetu, od svibnja prošle godine. Osim Muska i Bezosa, u ''utrci'' za najbogatijeg mjesecima je već i Bernard Arnault, vlasnik konglomerata LVMHF koji drži luksuzne tvrtke Louis Vuitton, Dior i Celine. 

Ranije je ove godine Musk je doživio još jedan veliki udarac nakon što je okružni sud u Delawareu odbacio njegov paket plaća iz 2018. vrijedan više od 50 milijardi dolara, i koji mu je pomogao da postane jedan od najbogatijih osoba na svijetu.

No, bez obzira na trenutno stanje, poredak ovo troje najbogatijih mijenja se svakog mjeseca, a njihovo ukupno bogatstvo samo je od 2020. eksplodiralo za čak 114 posto te zajedno imaju 869 milijardi dolara. 

POVEZANI ČLANCI:

>> GALERIJA Lansiranje Muskove nove rakete

FILE PHOTO: Tesla CEO and X owner Elon Musk in Paris
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije