Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Napala djevojku jer ne nosi masku pa je vozač jednim komentarom posramio

Žen, koja je nosila masku ispod nosa vozač autobusa je poručio: "Ako već govorite drugima za maske, nosite svoju pravilno"
27. srpnja 2020. u 08:53 19 komentara 64751 prikaza
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/3

Nošenje maski za lice bio je razlog svađe u autobusu u Liverpoolu zbog kojeg je morao intervenirati i vozač autobusa. 

Zagreb: Građani nose zaštitne maske i u javnom prijevozu i na otvorenom HRVATSKI STRUČNJAK: Jesen će biti teža nego ljeto, a oko 50 posto nositelja virusa neće zaraziti druge

Putnici su se svađali, vikali i psovali, a svađa je izbila nakon što je nekoliko putnika počelo kritizirati djevojku koja nije nosila masku. Nekolicina je stala i na njezinu stranu i pokušala je obraniti. Vozač autobusa ustao je i upitao: "Što se tamo događa?", a jedna mu je putnica odgovorila kako druga žena govori da je on problem jer svima dopušta da uđu u autobus. 

Ženi koja je nosila masku ispod nosa vozač autobusa je poručio: "Ako već govorite drugima za maske, nosite svoju pravilno" i dodao kako nije njegov posao da sve koji ulaze u autobus upozori da nose masku. 

Ona je izašla iz autobusa i rekla da će prijaviti incident. 

Maske za lice u Engleskoj od 15. lipnja obavezne su u javnom prijevozu, a oni koji ih ne nose mogu biti novčano kažnjeni i do 100 funti, piše Metro

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • aabbcc:

    Na videu kao prvo vozac nema masku a 8 sati je u autobusu i ko tu koga j. ?

  • branimir.bauer.9:

    To je vijest ! Bravo Večenjak! Gdje je dežurni koji me svako malo briše?

  • verica2:

    Nošenje maske u javnom prijevozu nije nečija privatna stvar. Na temelju čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti donijeta je Odluka koju je potpisao načelnik Stožera, stupila je na snagu 25. lipnja 2020., a u njoj, između ostalog, ... prikaži još! piše: "Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ako se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice," Jasno piše da vozač ne smije krenuti ako netko nema maske. Znači svi trebaju čekati da junak izađe ili čekati intervenciju policiju? Treba osigurati poštivanje propisa - u ovom i svim drugim slučajevima, a ne dovesti građane u situaciju da se međusobno obračunavaju.