Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svađa u autobusu

Napala djevojku jer ne nosi masku pa je vozač jednim komentarom posramio

Foto: Screenshot
1/3
27.07.2020.
u 08:53

Žen, koja je nosila masku ispod nosa vozač autobusa je poručio: "Ako već govorite drugima za maske, nosite svoju pravilno"

Nošenje maski za lice bio je razlog svađe u autobusu u Liverpoolu zbog kojeg je morao intervenirati i vozač autobusa. 

Putnici su se svađali, vikali i psovali, a svađa je izbila nakon što je nekoliko putnika počelo kritizirati djevojku koja nije nosila masku. Nekolicina je stala i na njezinu stranu i pokušala je obraniti. Vozač autobusa ustao je i upitao: "Što se tamo događa?", a jedna mu je putnica odgovorila kako druga žena govori da je on problem jer svima dopušta da uđu u autobus. 

Ženi koja je nosila masku ispod nosa vozač autobusa je poručio: "Ako već govorite drugima za maske, nosite svoju pravilno" i dodao kako nije njegov posao da sve koji ulaze u autobus upozori da nose masku. 

Ona je izašla iz autobusa i rekla da će prijaviti incident. 

Maske za lice u Engleskoj od 15. lipnja obavezne su u javnom prijevozu, a oni koji ih ne nose mogu biti novčano kažnjeni i do 100 funti, piše Metro

Ključne riječi

Komentara 19

AA
aabbcc
13:31 27.07.2020.

Na videu kao prvo vozac nema masku a 8 sati je u autobusu i ko tu koga j. ?

BB
branimir.bauer.9
13:44 27.07.2020.

To je vijest ! Bravo Večenjak! Gdje je dežurni koji me svako malo briše?

VE
verica2
13:35 27.07.2020.

Nošenje maske u javnom prijevozu nije nečija privatna stvar. Na temelju čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti donijeta je Odluka koju je potpisao načelnik Stožera, stupila je na snagu 25. lipnja 2020., a u njoj, između ostalog, piše: "Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ako se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice," Jasno piše da vozač ne smije krenuti ako netko nema maske. Znači svi trebaju čekati da junak izađe ili čekati intervenciju policiju? Treba osigurati poštivanje propisa - u ovom i svim drugim slučajevima, a ne dovesti građane u situaciju da se međusobno obračunavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije