Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Napadaču na Ritza povećali kaznu za pola godine

\'ritz06_nnn_crn_230311\'
Arhiva VL
24.03.2011.
u 09:00

Drugooptuženi R. L. (18) presudu je dočekao u Odgojnom zavodu Turopolje jer je opet imao problema sa zakonom

Zagrebački Županijski sud nije bilo blagonaklon prema 18-godišnjem R. L., jedinom od četvorice maloljetnih napadača na Luku Ritza (17) koji je nepravomoćnom odlukom lani potkraj listopada osuđen na godinu dana maloljetničkog zatvora zbog nanošenja teških ozljeda sa smrtnom posljedicom. Nedavno su žalbe tužiteljstva i obrane riješene, a mladić iz Novog Zagreba pravomoćno je dobio još pola godine, neslužbeno doznajemo.

Obustavljeni postupci

Sada će iza rešetaka u Požegi morati odležati godinu i pol dana, odnosno godinu i tri mjeseca jer se računa vrijeme koje je nakon uhićenja proveo u Remetincu. Razlog zašto je jedini dobio zatvorsku kaznu navodno ima veze s time što je bio najstariji u grupi. Mladić je, prema tvrdnjama njegova oca, posijedio od stresa tijekom boravka u remetinečkoj ćeliji s odraslim osobama pa se postavlja pitanje hoće li roditelji zbog toga podići tužbu.

Poput ostale četvorice, i drugooptuženi R. L. presudu je dočekao u Odgojnom zavodu Turopolje jer je tijekom dugotrajnog suđenja za Ritza počinio drugo kazneno djelo, nevezano za nasilje. Podsjetimo, jedini maloljetnik uz njega protiv kojeg tijekom suđenja nije obustavljen postupak jest trećeoptuženi M. K (18). On je ujedno i jedini od četvorke maloljetnika koji je presudu dočekao na slobodi, a sada odležava kaznu u Turopolju. Fiksnih kazni ondje nema, već sve ovisi o izvještaju odgajatelja, najkraće se može biti šest mjeseci, a najdulje tri godine. Protiv najmlađeg Ritzova napadača J. J. postupak je pak pred sam kraj suđenja obustavljen jer je u Turopolju završio zbog drugog kaznenog djela, a u vrijeme napada na Ritza nije imao više od 15 godina.

Peti napadač odležao

U slučaju Ritz upravo je on bio prvooptuženi, a teretilo ga se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Gotovo je identična situacija i s K. M. (18), koji u Turopolju, gdje je smješten zbog krađe motora, odbrojava treću godinu. Peti, S. Š., jedini punoljetnik među njima, koji je kobne večeri imao osamnaest, već je odavno izišao iza turopoljskih rešetaka.

Ključne riječi

Komentara 13

VA
vabriga
09:44 24.03.2011.

Problem je ovdje taj sto svaka budala moze napraviti djecu, ali ih ne zna odgojiti. Jedna i pol godina zatvora za jedan ljudski zivot? Sigurno mu je to bilo prvi puta pa ima olakotne okolnosti za sramotu presudu!

Avatar 456852
456852
09:52 24.03.2011.

Otac jedne vucibatine, i sam valjda prostak i probisvjet valjda daje izjave, ma koga to zanima ?

ZV
Zvonimir555
09:35 24.03.2011.

Otac jednoga huligana koji je ubio Luku kaze da mu je sin posijedio u zatvoru od stresa?? A da li razmislja kako je mogao sprijeciti da mu sin ne postane nasilnik i ubojica,te da ga sada ne gleda po zatvorima?? zatvorima?? Da li ramislja da je rukom njegova sina , prekinut zivot jednom divnom mladom covijeku , koji je imao Buducnost! Roditelji Luke Ritza su ostali bez sina, voljenog i dobrog sina! I ne samo da su roditelji Lukini ostali bez svoga jedinog djeteta, vec su diljem Hrvatske mnogi roditelji ostali bez svojih dragih sinova od nasilnika neodgojenih i nepodobni , bez srca i duse ... I ti huligani ponovo rade nova kriminalna djela???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije