Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzeta odgovornost

Napali hotel u Pakistanu, ubijen najmanje jedan muškarac

Napad u Pakistanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
11.05.2019.
u 20:07

Separatistička skupina Vojska oslobođenja Balučistana (ALB) preuzela je odgovornost za napad na društvenoj mreži Twitter. Trojica terorista su pokušali ući u hotel Pearl Continental u Gwadaru, jedan čuvar im se suprotstavio, teroristi su pucali i ubili ga

Najmanje jedan muškarac je ubijen u subotu u napadu naoružanih napadača na luksuzni hotel u Gwadaru, gradu na jugozapadu Pakistana gdje je Kina izgradila luku u sklopu velikog projekta bilateralnih ulaganja, objavila je pakistanska vojska. 

Separatistička skupina Vojska oslobođenja Balučistana (ALB) preuzela je odgovornost za napad na društvenoj mreži Twitter.

Trojica terorista su pokušali ući u hotel Pearl Continental u Gwadaru, jedan čuvar im se suprotstavio, teroristi su pucali i ubili ga, navela je vojna ćelija za komunikacije u priopćenju.

 

Policija je opkolila to područje. Gosti hotela su evakuirani, a teroristi opkoljeni, izjavio je glasnogovornik vojske, prenosi AFP.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Balučistana Ziaullah Langu rekao da je nekoliko naoružanih muškaraca ušlo u hotel Pearl Continent gdje su otvorili vatru.

Najnestabilniju i najsiromašniju pokrajinu Balučistan pogađaju etničke, vjerske i separatističke pobune, a u regiji djeluje nekoliko militantnih skupina, uključujući pakistansku talibansku skupinu Tehrik-i Taliban (TTP) i Oslobodilačku vojsku Balučistana.

 

Ključne riječi

Komentara 8

MA
macazelena1
17:19 11.05.2019.

Merkelini radnici u akciji.

BI
Bilstein
17:17 11.05.2019.

i ovaj ce napad novinari brzo pod tepih gurnuti kao i sve ostale.

5S
505.scrtom
17:15 11.05.2019.

Hotel sa pet zvjezdica je i te kako bitan za teroriste talibane jer dobro znaju tko se tamo sve nalazi, isto kao napadi na hotele u Africi.Manje je vjerojatno da se po hotelima nalaze njihovi domaci ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije