Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča heroja iz vlaka

'Kada je napadač ušao u naš vagon pogledao sam prijatelja i rekao 'idemo'!'

medalje
Foto: Reuters/PIXSELL
22.08.2015.
u 10:53

Dok su vezali osumnjičenika Amerikancima je pomogao Britanac Chris Norman.

Američki putnici Alek Skarlatos i Spencer Stone koji su svladali naoružanog napadača koji je u petak otvorio vatru u vlaku koji je putovao iz Amsterdama u Pariz američki su vojnici. Njima su  pomogli Britanac Chris Norman i američki student Anthony Sadler.

Skarlatos (22 ) je na odmoru u Europi sa svojim prijateljima iz djetinjstva Stoneom i Sadlerom, kada su čuli pucnjeve u vlaku, javlja Sky News.

Kada je napadač ušao u njihov vagon Skarlatos i Stone su ga napali.

- Pogledao sam Spencera i rekao 'idemo'. Spencer je došao do tipa prvi, uhvatio ga je za vrat, a ja sam uhvatio pištolj i bacio ga. Zatim sam zgrabio kalašnjikov, koji je bio pored njegovih nogu te ga počeo njime udarati po glavi- rekao je Skarlatos

Stonea je napadač ozlijedio. Porezao ga je iza vrata te mu je gotovo odrezao palac dok ga je držao zbog čega mu je na ruci bila potrebna operacija. U napadu su ozlijeđene još dvije osobe.

Dok su vezali osumnjičenika Amerikancima je pomogao Britanac Chris Norman.

Predsjednik Barack Obama pohvalio je muškarce zbog hrabrosti i brzog razmišljanja.

- Iako je istraga napada u ranoj fazi, jasno je da su njihovi herojski postupci spriječili mnogo veću tragediju, objavila je Bijela kuća.

Kako javlja BBC, Anthony Sadler, Alek Skarlatos i Chris Norman zbog hrabrosti su dobili odlikovanja. 

>> Naoružani napadač ranio tri osobe u brzom vlaku koji je putovao iz Amsterdama u Pariz

Ključne riječi

Komentara 36

VE
velika
13:10 22.08.2015.

živo Assad i vojni otrovi

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
11:30 22.08.2015.

Ovaj je imao municije za par vagona, da ga nisu zaustavili ...

CA
Cafa
11:22 22.08.2015.

Svaka čast dečkima, mogu služiti kao primjer cijelom svijetu. Ironično je da se to dogodilo u državi gdje ljudi okreću glavu kad vide da netko nekoga maltretira. Ameri su ipak najnormalniji ljudi...što god mi mislili o njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije