Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Napadač koji je bacao bombe na policiju osuđen na dvije godine zatvora

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
31.12.2018.
u 12:56

Drugooptuženi Nino Grdović (56) dobio je kaznu od deset mjeseci, tri godine uvjetno zbog posjedovanja oružja i prijašnjih poslova s drogom te je odmah izašao na slobodu. Trećeoptuženi Nikica Grdović (44) priznao je kazneno djelo posjedovanja eksploziva te je dobio osam mjeseci i dvije godine uvjetno.

Siniša Glavić (47) na Općinskom sudu u Zadru proglašen je krivim za posjedovanje oružja i dva bacanja eksploziva. Za bacanje je dobio godinu i deset mjeseci, a osam mjeseci za oružje. Objedinjene su mu dvije kazne te je dobio dvije godine zatvora, pišu 24sata.

– To je djelo ne samo protiv MUP-a nego i protiv Republike Hrvatske, kazna je blaga i nemate se što žaliti – kazala je sutkinja Mitra Meštrović pri čitanju nepravomoćne presude.

Drugooptuženi Nino Grdović (56) dobio je kaznu od deset mjeseci, tri godine uvjetno zbog posjedovanja oružja i prijašnjih poslova s drogom te je odmah izašao na slobodu. Trećeoptuženi Nikica Grdović (44) priznao je kazneno djelo posjedovanja eksploziva te je dobio osam mjeseci i dvije godine uvjetno.

1/7

Zadarska policija u srpnju je uhitila naručitelja (56), počinitelja (47) i pomagača (44) u dva bombaška napada na zadarsku policiju u prosincu prošle i u travnju ove godine.

Sve se odvijalo pod okriljem noći, prvi put malo iza ponoći, drugi put dva sata iza ponoći i u oba slučaju bačene su bombe unutar zgrade sjedišta PU Zadarske. Načelnik PU Zadarske Anton Dražina istaknuo je da je tu bila riječ o nezapamćenim napadima na policiju u Zadru i da samo srećom nije bilo poginulih policajaca.

– Naručitelj i počinitelj pokazali su brutalnost, mržnju i netrpeljivost prema policiji koja ih je istraživala i prijavljivala zbog kaznenih djela iz domene zlouporabe droga. No namjerili su se na pogrešne ljude i pokušaj da nas se na takav kukavički način spriječi jednostavno neće proći – zaključio je Dražina nakon uhićenja napadača.

Komentara 7

DO
donIvan
13:13 31.12.2018.

koja sprdnja od pravosuda

DU
Deleted user
13:29 31.12.2018.

Predlažem montirani proces.... odvedite gamad na plitvičku cestu, vežite ih uz stolić na kojem su dva sira..... za čas će ih privesti korenička policija misleći da prodaju sir ko ona bakica..... A stvarno, da su se napili i bacili bombu u more ili potegli rafal u zrak, više bi dobili.... a oni bacali bombu na zgradu policije... i to dva puta..... pa tko je tu lud?

BF
bf2
13:58 31.12.2018.

dva olinjala stara narkomana su se odlučili poslužiti mjerama koje koriste meksički narkokarteli kako bi onemogućili policiju da ih spriječi u prodavanju otrova našoj djeci,i za to dobiju samo dvije godine?! očito se u HR kriminal isplati,i to ne samo onaj na visokim političkim razinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije