Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dvojica optužena zbog bacanja bombi na zadarsku policiju

U eksploziji bombe popucala su stakla i oštećena je fasada zgrade
04. rujna 2018. u 15:11 1 komentara 221 prikaza
policija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dvojica muškarca u dobi od 47 i 56 godina optuženi su zbog općeopasne radnje, a optužnicu je protiv njih podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

Policija zapljenila veliku količinu vatrenog oružja i eksploziva u Sisku Impresivan arsenal Kod Siska policija zaplijenila velike količine oružja, 65-godišnjak ga čuvao još od rata

Mlađeg muškarca tereti se da je na traženje starijeg muškarca 5. prosinca 2017. u 00.40 pješice došao do vanjske ograde PU zadarske gdje je zatim u dvorište bacio ručnu bombu M-75 koja je pala u neposrednu blizinu ulaza u prostorije pritvorske jedinice policijske postaje. Učinio je to iako je znao da time ugrožava živote i imovinu.

U eksploziji bombe popucala su stakla i oštećena je fasada zgrade. Istu stvar 47-godišnjak je učinio i 16. travnja 2018. u 2.30, s tim da je ovaj put u dvorište policije bacio eksplozivnu napravu koja se sastojala od 200 grama TNT-a s detonatorskom kapislom.

Privođenje muškarca osumnjičenog za bombaški napad na policijsku postaju Uhićen trojac Otkriveni naručitelj i počinitelj bombaških napada na zadarsku policiju

Osim za bombaške napade na policiju, 47-godišnjak je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja. Tužiteljstvo je zatražilo i da se obojici optuženika produlji istražni zatvor.

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
Recept za uspjeh
Vlasnik najmodernije farme svinja: Godišnje uzgojim 6000 svinja. Poduzeo sam sve da ih zaštitim

A1 izdvaja za Vas