Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKI NAPAD

Napadač iz Bruxellesa i dalje u bijegu: Šire se snimke, kazao da je vojnik Islamske države?

Foto: reuters
1/7
16.10.2023.
u 23:59

Vlasti su razinu opasnosti podigle na najvišu razinu, potvrđeno je ranije, i to zato što se sumnja da se radilo o terorističkom napadu

Dvije su osobe ubijene, a jedna ozlijeđena u večerašnjem napadu koji se dogodio u centru Bruxellesa, dok je osumnjičeni napadač u bijegu. Vlasti su razinu opasnosti podigle na najvišu razinu, potvrđeno je ranije, i to zato što se sumnja da se radilo o terorističkom napadu. Odmah nakon napada na društvenim mrežam su se proširile snimke s mjesta događaja, a napadač je navodno i sam objavio snimku. 

Prema jednoj snimci, napadač je navodno odjeven u reflektirajući prsluk prvo zapucao na vozilo u kojem su bile dvije žrtve, inače Šveđani koji su u Belgiju došli na utakmicu Švedske i Belgije, u sklopu kvalifikacija za Euro. Nakon toga napadač je zapucao na još jednom mjestu. Osim policije koja je u velikom broju izašla na teren, a stanica podzemne željeznice King Baudouin u međuvremenu je zatvorena, prenosi belgijski HLN.

Napadač je trenutno u bijegu, a savezno tužiteljstvo poručilo je kako situacija ''na prvi pogled nema veze sa situacijom na Bliskom Istoku''. Na drugoj snimci koja se širi munjevitom brzinom muškarac također u reflektirajućem prsluku na arapskom tvrdi kako je upucao ''tri Šveđana''. Slayem S. na snimci je izgovorio svoje ime i nazvao se ''ratnikom na putu za Allaha'', a kasnije se neslužbeno doznalo kako je on član Islamske države. 

- Živimo na putu naše vjere i putujemo na tom putu. Ubio sam tri Šveđana, sve pohvale Allahu - poručio je, a kasnije je podijelio još jedan video s porukom ''radi Božje ruke, duše i krv se žrtvuju''. 

POVEZANI ČLANCI:

- Ovo je poruka vojnika, vojnika Islamske države. Islamska država će postojati do posljednjeg sata, znati da su naša religija i naša knjiga zajednička nit krvi - kazao je u snimci. Ova situacija moguće je povezana sa situacijom u Švedskoj, navodi belgijski medij, nakon što je došlo do spalivanja Kurana, svete knjige muslimana. 

>> VIDEO Strava u Bruxellesu: Dvoje ubijenih, napadač pobjegao nakon napada

 

 

Komentara 10

Avatar Tombstone
Tombstone
00:57 17.10.2023.

Sumnja se na teroristicki napad????? Doduse od doktora ili inzinjera to se nebi ocekivalo, ali Alahu Akbar I izjava da je djihadist fakat mogla bi dovesti do takve sumnja, ali murja mora biti oprezna da se doticnim ne uvrijedi I tuziti ih sudu za ljudska prava. I FARE bi mogao reagirati.

Avatar tarana
tarana
05:51 17.10.2023.

U nekim dijelovima oko centra Bruxellesa bijelca možeš vidjeti tek u prolazu. Pridošlice drže najzapuštenije i najprljavije lokale. Nelagoda te tjera dalje.

SO
soovls
00:45 17.10.2023.

A u Belgiji najčešće ime kod novorođenih muških beba je? Eto, pa pogodite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije