Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.08.2017. u 07:09

Zasad se ne zna ništa o motivima, mrzilačkim ili poslovnim, ali što god da jest, za osudu je

Puno se toga jučer do 17 sati sa sigurnošću nije znalo o ranjavanju Zdravka Mamića. Je li prostrijeljena potkoljenica ili natkoljenica, dok je izlazio iz automobila ili kapelice, jesu li, najčešće se pisalo o dvojici napadača, pucali iz vozila ili su trčali prema šumi, jesu li prišli Mamiću ili su pucali iz snajpera...

Stoga je teško zaključiti je li riječ o profesionalcima koji su mu poslali opomenu kao svojedobno Ibrahimu Dediću i Ivi Pukaniću, ili amaterima koji su promašili. O motivima, “navijačkim”, poslovnim ili mrzilačkim, stoga se ne može suditi, ali što god da je u pozadini, takvo obračunavanje zaslužuje svaku osudu. Jedino su ekskluzivne fotografije Mamića gdje pozira na krevetu u Domu zdravlja Tomislavgrad dok uz njega stoje vesele medicinske sestre i simpatizeri govorile kako li će se tek sada s njim pjevati: “Ne može nam ni’ko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze, oni što nas ne vole..

I te fotografije govore koliko je on izuzetan lik, voljeli li ga ili ne. Anonimni komentari ispod vijesti o ranjavanju, govorili su i koliko je kontroverzan. Dok su jedni pisali o Mamiću “heroju” i “pucnju u domoljublje i hrvatstvo” te optuživali medije, politiku, Uskok, pravosuđe i Torcidu za kulminaciju napada, s druge strane administratori nisu stigli ukloniti sve bešćutne izljeve mržnje kojih se neki ni jučer nisu mogli suzdržati. Vagala se svaka riječ pa je nekima sporna bila i kvalifikacija napada kao “pokušaj ubojstva” jer su to prvi učinili u svome priopćenju u upravi Dinama. A što bi, osim u rijetkim iznimkama, trebalo predstavljati pucanje u čovjeka.

Zdravko Mamić
1/20

Mnogi su odmah znali da je riječ o “udbaškoj sačekuši”, a drugi su bili uvjereni da je riječ o “inscenaciji” i “režiji”. Jedino nikome nije sporno da je napad planiran s obzirom na mjesto i vrijeme kad se pouzdano znalo gdje će Mamić biti, pri čemu nije slučajno izabrana BiH blizu granice s RH. Ali, ti skromni podaci baš ništa ne govore o počiniteljima. Krivnja je individualna pa se i stoga nikako ne mogu optuživati društvene skupine.

Zdravko Mamić
1/18

Komentara 97

SL
slatix
07:35 23.08.2017.

Jobo te Mamić novinaru, pola Hrvatske gori .

Avatar Dameanu
Dameanu
08:02 23.08.2017.

Ovom mafijasu ste posvetili cijeli portal a cijela Dalmacija gori...

DU
Deleted user
07:21 23.08.2017.

Jesi ti i tvoje kolege osudile napad na Poljudskim tribinama ,udaranje na Bolu ,udaranje lutke na splitskoj rivi li ste godinama poticali na nasilje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije