Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burkina Faso

U napadu na restoran 18 mrtvih, ubijena i dvojica napadača

Napad u turskom restoranu u Burkini Faso
Foto: Reuters
1/6
14.08.2017.
u 12:05

Očevidac je posvjedočio da je vidio mušterije koje su istrčavale iz restorana dok su ih okruživali pripadnici policije i žandarmerije.

Grupa džihadista u noći s nedjelje na ponedjeljak ubila je najmanje osamnaestero te ranila najmanje osmero ljudi u napadu na turski restoran u glavnome gradu Burkine Faso Ouagadougouu, no snage sigurnosti ubile su obojicu napadača i oslobodile ljude zarobljene u zgradi.

"Ovo je teroristički napad", rekao je ministar komunikacija Remi Dandjinou na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak. 

Kazao je da je brojka provizorna jer je operacija spašavanja još uvijek u tijeku. 

Burkina Faso je, poput ostalih zemalja zapadne Afrike povremeno meta napada džihadističkih grupa koje djeluje širom afričkog Sahela. Većina napada događa se u blizini udaljenoga sjevernog dijela zemlje koji graniči s Malijem. Ondje napadi islamističkih militanata traju već više od deset godina. 

U siječnju 2016. u napadima na restoran i hotel u Ouagadougouu ubijeno je trideset ljudi, a za napad je odgovornost preuzela skupina al Qaeda islamskog Magreba.

U ranijim izvješćima spominjalo se ubojstvo trojice napadača, no ministar je kasnije kazao da je riječ o dvojici napadača te da je ubijeno 18 ljudi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije