Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Napad na Marijanu Petir stajao je porezne obveznike 16.000 kn

Nedopustivo je da se županijskim novcem plaćaju uvrede i laži koje su izrečene, kaže Marijana Petir
09. travnja 2010. u 17:20 5 komentara 10 prikaza
Marijana Petir
Foto: Patrik Macek

Prekjučerašnja konferencija za novinare županice Marine Lovrić Merzel i njezinih suradnika na temu "Je li Sisak grad slučaj zbog malignih bolesti ili zbog neistina Marijane Petir?!" stajala je porezne obveznike Sisačko-moslavačke županije barem 16.334 kune. Naime, toliko stoji izravni prijenos navedene konferencije za novinare u eteru četiriju lokalnih radiopostaja - Radiju Quirinus, Petrinjskom radiju, Radiju Moslavina i Radiju Banovina, po podacima iz njihovih cjenika.

Nekoliko puta godišnje, a najčešće radi odgovora na neke novinarske tekstove, županica Marina Lovrić Merzel provodi praksu sazivanja konferencija za novinare koje se i prenose izravno na radijskim postajama, s kojima županija ima ugovore. Osim nje, niti jedan čelnik županije takvu praksu nema.

– Nedopustivo je da se županijskim novcem plaćaju uvrede, napadi i laži kakvi su izrečeni na toj konferenciji za novinare. Županica je ovu županiju pretvorila u svoju privatnu firmu, a građani plaćaju luksuze i promociju županice Marine Lovrić Merzel – rekla nam je jučer Marijana Petir, čije su izjave i bile tema "radiokonferencije".

– M. Petir manipulira podacima o broju oboljelih i koristi djecu u dnevnopolitičke svrhe – bila je jedna od županičinih izjava kojom je ona optužila predsjednicu saborskog Odbora za zaštitu okoliša za iskrivljavanje podataka iz Izvješća Zavoda za javno zdravstvo.

– Ja nisam ni govorila o brojčanim pokazateljima, nego o stopama smrtnosti koje stoje u Izvješću i koje su napravljene na osnovi službenih podataka – rekla je M. Petir, koja je od radiopostaja koje su prenosile presicu ipak dobila priliku odgovoriti na sadržaj emisije, doduše znatno kraće nego što je trajala emisija županice plaćena iz županijskog proračuna.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
 • Avatar mliniški
  mliniški:

  Da nije županica koristila demokratsko pravo obrane od diskreditiranja ,narod bi mislio da su Petir i Prerad u pravu. Jadne li zastupnice i novinara.

 • sudbinski:

  E moj zabludjeli Mliniški, tiskovna konferencija je normalna, no malo je čudno kad tiskovnu konferenciju platiš 16.000 kuna. A svatko ju drugi radi besplatno, no možda to ima veze s tim što je županici suprug vlasnik jedne od tih radio ... prikaži još! postaja. Opet, ako redovno pratiš portale, a vidim da pratiš jer te ima svugdje, moraš priznati da je sama županica potvrdila Preradov tekst o broju oboljelih i podacima. Evo potvrde tu. http://www.jutarnji.hr/lovric-merzel--vlada-nije-ucinila-nista--nasa-djeca-obolijevaju-i-umiru-od-raka/669451/ Zbog čega je promijenila mišljenje nakon četiri dana, možda zato jer je shvatila da istraživanja o uzrocima obolijevanja treba raditi Županijski zavod za javno zdravtsvo, kojeg financira županija, pa će to koštati, pa je između plaćenih radio emisija i plaćenih studija izabrali ipak svoju promociju. Jer milijun kuna godišnje plati radio postajama i NET televiziji za promociju, a studija košta barem duplo manje. A podaci Zavoda za javno zdravstvo su ovdje. Svima dostupni, i vidi se da Sisak odskače, nije problem županija, nego Sisak. Stopa smrtnosti kod mladih od malignih bolesti, dišne bolesti, leukemija. Sve je to puno gore nego u Hrvatskoj. A to su podaci koje je sastavio zavod za javno zdravstvo, koji sada prebacuje loptu na nešto sasvim drugo - županiju, koja nije problem. Znam da ti je županica idol, no misli na druge ipak... http://www.sea.hr/?p=vijest&m=p&f=index&i=1&myGrid_sort=datum_od|DESC&myGrid_page=1&f=view&id=62&m=p&

 • odisej:

  Ja ne znam sta je Marijana Petir rekla ili kazala , ali kako izgleda na ovoj fotografiji , cini mi se da bi je i ja napao.