Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na bivšeg dvostrukog agenta

Varšava i Berlin za oštar odgovor EU na trovanje ruskog špijuna, kaže Morawiecki

Berlin i Varšava osuđuju napad na bivšeg ruskog špijuna
Foto: Reuters
19.03.2018.
u 21:50

"Dogovorili smo da Europska unija treba dati oštar, a ne samo simboličan odgovor i očekujem od Unije da tema ruskog napada bude među zaključcima Europskog vijeća"

Poljski premijer Mateusz Morawiecki je izjavio u ponedjeljak da je dogovorio s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja je u posjetu Varšavi, da EU da oštar i ne samo simboličan odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog špijuna u Velikoj Britaniji.

"Dogovorili smo da Europska unija treba dati oštar, a ne samo simboličan odgovor i očekujem od Unije da tema ruskog napada bude među zaključcima Europskog vijeća", rekao je Morawiecki na konferenciji za novinare nakon razgovora s kancelarkom Merkel. "Ruski agresor mora znati da si ne može dopustiti napad na jednu zemlju članicu NATO-a", rekao je. Merkel je bila blaža. Osudila je upotrebu neorotoksičnog agenta i potvrdila solidarnost s Londonom, ali nije Moskvu izravno pripisala odgovornost za trovanje Sergeja Skripala.

"Ozbiljne informacije upućuju na Rusiju. Rusija sada mora dokazati da to nije tako", rekla je. Kancelarka je također rekla da želi snažne zaključke Europskog vijeća 22. i 23. ožujka i dodala da će Njemačka djelovati u tom smjeru. Dvoje čelnika koji su inzistirali na jedinstvu Europske unije su rekli da su zabrinuti zbog nedavnih očitovanja protekcionizma u aluziji na politiku Sjedinjenih Država. Morawiecki je izrazio zadovoljstvo što dogovor njemačke koalicije izražava želju za intenziviranjem suradnje u sklopu weimerskog trokuta (Njemačka-Francuska-Poljska).

Komentara 6

Avatar 123456
123456
22:00 19.03.2018.

opet merkelica kaka. Nek se podsjeti Staljingrada, pa Berlima.

DI
Direkt
22:05 19.03.2018.

U redu je što lažu sebe ali što misle da mogu lagati i nas,pa to je nevjerojatno.

Avatar superhik74
superhik74
23:56 19.03.2018.

Ovi "briljantni mudraci" Poljaci su popusili vec par puta oslanjajuci se na Britaniju, nista nisu naucili jos iz 1939 pa nadalje. Dzabe im se uvalciti kao sto su ih onda prodali za vlastite interese tako ce ih i ovaj put. Britanski "false flag" ce se britncima razbiti o glavu kada dodje do prave istrage koju ovi na sve nacine pokusavaju izbjeci dizanjem halabuke jer se boje cinjenica, ali ih nece moci vjecito sakrivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije