Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković o porukama iz Srbije:

'Namjerno izbjegavam situacije medijskog prepucavanja. Od toga može biti samo štete'

Zagreb: Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon završetka sjednice Vlade
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
21.09.2021.
u 18:45

Kao što znate Schmidt je novi Visoki predstavnik u BiH. Razgovarali smo o aktualnim prilikama, razgovarali smo o tome da ulazimo u završnu fazu reforme izbornoga zakonodavstva temeljem dogovora gdje će Hrvati moći birati svoje legitimne predstavnike, rekao je premijer Plenković novinarima u Zadru

Premijer Andrej Plenković boravi u Zadarskoj županiji gdje je sudjelovao na završnoj konferenciji projekta "Centar za kreativne industrije". Komentirao je susret s Visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom  na kojem su razgovarali o promjeni izbornog zakona u BiH, euroatlantskim integracijama zemlje i drugim temama. 

"Kao što znate Schmidt je novi Visoki predstavnik u BiH. Razgovarali smo o aktualnim prilikama, razgovarali smo o tome da ulazimo u završnu fazu reforme izbornoga zakonodavstva temeljem dogovora gdje će Hrvati moći birati svoje legitimne predstavnike. Mi stojimo na toj poziciji. Mislim da je on jedan od onih međunarodnih aktera koji smatra da ova situacija nije dobra", kazao je.

Premijera su novinari pitali i o prepucavanju između predsjednika Zorana Milanovića i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i srbijanskog ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina, kao i o izjavama Vučića da će Srbija stići Hrvatsku u razvoju. 

"Za razliku od većine aktera na sceni ja sam predsjednik Vlade koji namjerno, sustavno, svjesno izbjegava takve situacije medijskog prepucavanja od kojih možemo imati samo štete. Čvrsto stojim oko takvog stava. Smatram da su izjave Vulina neprimjerene i treba ih osuditi. Ja želim da se prvo pitanje hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj unapređuje, da njihova prava budu zaštićena, da se oni dobro osjećaju.  Želimo da odnose sa Srbijom koji su opterećeni Miloševićevom politikom, da ih rješavamo kroz dijalog. Ovo tko će koga stići, neka svatko radi za svoje građane. Hrvatska se brzo oporavlja.", dodao je. 

Na pitanje da komentira najavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da će se kandidirati za predsjednika Domovinskog pokreta, Plenković je rekao: Pročitao sam, svako mu dobro želim, on je bivši HDZ-ovac, ja sam mu pomogao prije par godina, neka  HDZ-ovaca".

Video: Zoran Milanović pozvao Kolindu Grabar-Kitarović na put u Ameriku

Komentara 9

PE
PetiElement
19:29 21.09.2021.

Pročitah prva 3 komentara.. cjepljeni, borg i šamaram..... pa toliko očito.. 😂😂😂😂 Nije bilo gableca danas?

HU
Hubrvi
19:40 21.09.2021.

Politika se ne vodi kocijaskim prepucavanjim, nego diplomatskim jezikom. A to da je Merkel dosla u Srbiju kako bi podrzala Vucica su izmisljotine ljevicara i onoh s desnog krila koji patoloski mrze Plenkovica i nemogu mu oprostiti njegov ugled u svijetu i njegovo jako dobro vodjenje drzave. A koko se je na kraju pokazalo Merkel je dosla u Srbiju u prvom redu radi toga, da Srbiji poruci da ce biti dobrodosla u EU, ali tek onda, kad sredi svoje odnose sa susjedima i prizna Kosovo i sto sta ostalog sto je dogovorila unaprijed sa Plenkovicem.

CL
cloudy1
20:08 21.09.2021.

Greška Plenkoviću, velika greška a pitanje je da li je namjerna ili nenamjerna. Odnosi sa Srbijom su BILI opterećeni politikom Miloševića a SADA su opterećeni politikom Vučića i djelovanjem Dodika i SPC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije