Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽAN SLUČAJ IZ ZAGREBA

Dječak bježao od kuće i lutao gol i bos, majka pod utjecajem opojnih sredstava

Policijska traka
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.03.2023.
u 23:11

Dječakov otac ne živi s njima, a 17. lipnja je došao po njega kako bi ga odveo u vrtić. Nije ga tamo zatekao, a suprugu je morao prodrmati da bi se probudila.

Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora za majku (44) koju optužuju za povredu djetetovih prava. U optužnici se navodi kako u razdoblju od 15. kolovoza 2020. do 20. lipnja 2021. u većoj mjeri nije pravilno skrbila o djetetu koje je u nepunih godinu dana tri puta od kuće odlutalo golo i boso nakon čega su ga građani pronalazili na prometnicama. Žena je bila i pod utjecajem opojnih sredstava. Dijete je u lipnju 2021. godine žurno izdvojeno iz obitelji i smješteno u jednu ustanovu.

- Na cesti leži dijete staro oko sedam godina. Nema odjeću na sebi i boso je - jedna je od dojava u lipnju 2021. godine, piše Jutarnji list.

Jedna je žena tijekom vožnje ugledala razodjevenog dječaka te mu prišla. - Vidjela sam da s tim djetetom nešto nije u redu. Pitala sam ga kako se zove i želi li ući u auto. Nije mi odgovorio, ali nije mogao ni fokusirati pogled pa sam zaključila da ima autizam. Pokazala sam mu svog psa u autu kojeg sam vozila pa je pristao ući u auto. Tijekom vožnje mi nije odgovarao na pitanja, a ja sam vozila glavnom cestom misleći da ga roditelji traže, da ću nekog sresti. Ujedno sam ispitivala prolaznike znaju li možda čije je to dijete. Tada je naišla policija koja se odazvala na poziv. Preuzeli su dječaka – ispričala je svjedokinja navodeći da je tad čula od drugih susjeda da je isto dijete i ranije lutalo po cesti bez nadzora.

Dječaka je pronašao i jedan muškarac koji je to prijavio policiji. Nakon toga je policija došla u dom mališana, a s njima su bili i djelatnici Centra za socijalnu skrb. Majka je bila u lošem fizičkom i psihičkom stanju te vrlo usporena. U izvješću su naznačili da sumnjaju da konzumira droge i alkohol.

Dječakov otac ne živi s njima, a 17. lipnja je došao po njega kako bi ga odveo u vrtić. Nije ga tamo zatekao, a suprugu je morao prodrmati da bi se probudila. Dječaka su našli golog na ulici zalivenog crvenom bojom. Priznao je da je mališan od kuće u godinu dana odlazio pet, šest puta te da je vješt u skidanju prozora s kupaonice. Majka je naglasila kako je oko kuće izgradila ogradu kako sin ne bi mogao odlutati, no navela je da ne zna kako tih dana kada je dijete odlutalo vrata nisu bila zaključana, piše Jutarnji list.

Komentara 1

DU
Deleted user
06:38 23.03.2023.

Glavno da sudovi i dalje u 95% slučajeva daju skrbništvo majci. Možda preispitati rad suca i socijalne radnice. Ne znam, možda čak i neke sankcije ako se utvrdi da je bilo propusta. Ah ne, zaboravio sam da smo u Hrvatskoj.oj. Ovdje nema jednakih, samo jednakijih. Ovdje čekamo da zbog službenih osoba koje su zaštićene kao lički medvjedi, a ne znaju raditi svoj posao pate tisuće ljudi, doslovce im uništili živote, i onda kad netko popiz.. i počne im prijetiti ili ih tući, onda cmizdre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije