Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Nalaz iz vinkovačke bolnice: Banožić je u 6.47 sati ujutro imao 0.21 promila

ilustracija
15.11.2023.
u 12:16

Na fotografiji se vidi kada je uzet uzorak krvi i kada je zaprimljen u laboratorij.

Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika, navelo je jučer Županijsko državno odvjetništvo iz Vukovara u svojem priopćenju.

Sada se pojavila fotografija nalaza napravljenog 11.11. u jutarnjim satima na dan nesreće u vinkovačkoj bolnici. Tamo se navodi da je analizom utvrđeno da je Mario Banožić imao 0.21 promil alkohola u krvi.  Na fotografiji se vidi kada je uzet uzorak krvi i kada je zaprimljen u laboratorij.

Telegram je u ponedjeljak navečer objavio kako je prema rezultatima vađenja krvi koji su napravljeni u vinkovačkoj bolnici bivši ministar u krvi imao 0,21 promila alkohola. DORH je dan kasnije objavio kako su zaprimili rezultate  toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotropne tvari i lijekovi) prema kojima kod "osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika".

U priopćenju su naveli i kako će nadležnoj policijskoj upravi naložiti provođenje izvida radi provjere točnosti navoda iz medija vezanih uz to da je u krvi bilo alkohola.

Prestizao teretno vozilo

"Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, zbog čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.

Od zadobivenih ozljeda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje. Po nalogu zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. Od 44-godišnjeg vozača su izuzeti nesporni uzorci krvi i urina radi analize.

VEZANI ČLANCI

Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
Tijekom obavljanja očevida prometne nesreće, u vremenu od 8.15 do 16.26 sati, za promet je bila zatvorena dionica državne ceste DC-55 (Vinkovci-Županja)", objavila je ranije policija.

Premijer Andrej Plenković brzo je smijenio Banožića s mjesta ministra obrane, a na njegovo mjesto predložio je Ivana Anušića, župana Osječko-baranjske županije čije se imenovanje treba još potvrditi u Saboru.

Komentara 71

Avatar Osprey
Osprey
13:12 15.11.2023.

Ova država je teška banana

RE
reborn
13:27 15.11.2023.

0.21 nije ni malo ni puno. Međutim u slučaju prometne nesreće sa smrtnom posljedicom takav dokaz može bitno utjecati na tijek suđenja. Zato osoba koja je kasnije petljala po nalazu krvi i mijenjala rezultat riskiraj ozbiljnu kaznu.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:27 15.11.2023.

Vidim da je ovdje dosta neupučenih i HDZ-ovaca, koje mislle da po našim zakonima možeš imat u krvi 0,5 promila bez sankcija. Točno, možeš vozit i ako ne nepraviš neku nesreću, nikom ništa, ali ako si sudionik neke nesreće, pogotovo ako si kriv, sve iznad 0,1 se uzima kao pripitost do 0,5. nakon toga je pijanstvo. Ono što znam sigurno da neke osiguravajuće kuće ne isplaćuju Kasko sve što je iznad 0,1 promila. Ako se to dokaže, a vidimo da će se lako dokazat, Bane ne moža izbijeć zatvor. Uvjetna kazna se može izreći samo ako je u krvi bilo svega "0.0".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije