Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnička škola Sisak

Nakon završene dvije godine škole učenici će se dalje "specijalizirati"

'25.10.2012., Sisak - U Hotelu Panonija predstavljen je projekt SOELA - solarni elektricni automobil kojeg je nositelj Tehnicka skola Sisak, a financira se sredstvima Europske unije. Photo: Nikola Cut
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
12.06.2013.
u 18:24

Novosti u postupku obrazovanja u Tehničkoj školi Sisak

Tehnička škola Sisak od jeseni ima velike novine u izvođenju strukovnih programa. Naime, u tri smjera uvodi se tzv. modularni sustav, gdje se, nakon dvije godine \"općeg\" obrazovanja, učenik odlučuje za neki od pet zasebnih modula.

Smjerovi koji su uključeni u ovaj novi sustav su strojarski računalni tehničar, tehničar za elektroniku i tehničar za računalstvo. Tako će, primjerice, oni koji ove godine upišu smjer tehničara za računalstvo moći, nakon drugog razreda, birati između web dizajnera, naprednog programiranja, programiranja za mobilne uređaje, itd. Elektroničar će imati opciju elektronike u zgradarstvu, automatike, telekomunikacija, a strojarski računalni tehničar moći će se, primjerice, specijalizirati za nove tehnologije, dizajniranje proizvoda, itd.

– Novost su i tzv. kreditni bodovi koji se dobivaju za svako zanimanje, i s kojima učenici postaju konkurentni na tržištima rada Europske unije, rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

A upravo u Europskoj uniji imat će priliku odrađivati praksu šestorica ponajboljih učenika zanimanja strojarski tehničar. Zahvaljujući projektu \"Stručnom praksom do novih vještina u CNC tehnologijama\", oni će početkom listopada provesti tri tjedna na praksi u ponajboljim njemačkim poduzećima.

– Praksu organizira i vodi naš partner u ovom projektu VHS učilište iz Regena. Tehnička škola Sisak kandidirala je ovaj projekt i sredstva dobila iz programa Leonardo da Vinci Agencije za mobilnost i programe Europske unije, dodaje Malović. Za realizaciju prakse škola je dobila 11.636 eura.

Inače, u školi intenzivno pripremaju utrku solarnih automobila koja će se u rujnu održati u Sisku. Na utrci će sudjelovati pet srednjih škola, sudionika projekta SOELA, u kojem učenici izrađuju automobile na solarni pogon. Sisački bi uskoro trebao biti završen. Škola će uskoro, iz Francuske, nabaviti i jedan automobil na električni pogon, koji bi također služio u nastavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije