Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMATIČNA ZAMJENA ZEMLJIŠTA

Nakon više od tri godine potvrđena optužnica protiv Ninoslave Zeković i drugih

Zagreb: Ninoslava Zeković na Županijskom sudu svjedočila na suđenju u aferi Agram
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
21.01.2020.
u 17:00

Prema optužnici, pri zamjeni zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za gradska zemljišta na području Trnja, Maksimira- Peščenice, Jankomira i Vrapča od ožujka do srpnja 2007., optuženici su manipulirali cijenama zemljišta

Optužnica protiv Ninoslave Zeković, bivše pročelnice Gradskog ureda za imovinske poslove te još pet osoba optuženih za zloporabe pri zamjenama zemljišta u kojima je Grad Zagreb oštećen za oko 150 milijuna kuna, inače podignuta u listopadu 2016., konačno je postala pravomoćna.

Odlučilo je tako optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, koje je optužnicu potvrdilo nakon niza odgoda optužnih vijeća iz raznih razloga. Prvo je sud optužnicu vratio USKOK-u na doradu, zatim su obrane  tražile da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje iskazi svjedoka koji su na USKOK-u, sukladno ZKP-u ispitani bez nazočnosti odvjetnika.

Obrane su tražile i da se kao nezakoniti dokazi izdvoje i analitički prikazi tajno snimljenih razgovora između pojedinih optuženika. Nakon što je optužno vijeće zahtjev obrana odbio, spis je po žalbama bio na Vrhovnom sudu, a nakon što je  Vrhovni sud potvrdio stav optužnog vijeća, sjednice su odgađane bilo zbog bolesti pojedinih optuženika ili neuredne dostave poziva optuženicima.

Osim N. Zeković, još su optuženi njezin bivši savjetnik Boro Kisjelica, odvjetnici Pero Lozica i Davor Galetović, sudski vještak Mirko Kožulj te Ante Barada. Prema optužnici, pri zamjeni zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za gradska zemljišta na području Trnja, Maksimira- Peščenice, Jankomira i Vrapča od ožujka do srpnja 2007., optuženici su manipulirali cijenama zemljišta.

Komentara 1

DU
Deleted user
17:33 21.01.2020.

Lako za optužnice? Kad će im biti oduzeta imovina? Kazna za neplaćeni porez? Kada će vratiti opljačkano?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije