Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u bih

Nakon tri dana borbe za život preminula djevojčica koja je ispala iz auta

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
03.04.2019.
u 20:39

Iz bolnice u Livnu djevojčicu su zbog težine ozljeda bili prevezli u Split. Obitelj djevojčice je shrvana.

U KBC-u Split je preminula 12-godišnja djevojčica koja je u nedjelju popodne u Drvaru (BiH) u prometnoj nesreći ispala iz automobila i zadobila po život opasne ozljede, prenosi 24sata.

Obitelj djevojčice koja se za život borila tri dana je shrvana. Majka koja je također teško ozlijeđena u nesreći potpuno je slomljena te je na tabletama za smirenje.

Cijeli incident se odigrao u deset sekundi i nitko nije mogao reagirati. Obitelj ispred kuće na Putu ličkih proletera ima malu nizbrdicu koja vodi do garaže. Kako su prepričali bliski prijatelji obitelji, djeca su se igrala na betonskoj plohi ispred obiteljske kuće. Željeli su bacati loptu u koš, no smetao im je Mercedes, koji je bio ondje parkiran.

- Majka je otvorila vrata automobila i djevojčica je sjela za volan. Vrata auta su bila otvorena i žena je bila nagnuta unutra. To je novi automobil, automatik i nema kvačilo. Nekako se pomakla ručica, stisnut je gas i vozilo je naglo krenulo unazad - ispričali su u Drvaru.

Otvorena vrata snažno su udarila majku koja je pala na tlo. Mercedes je jurnuo i došao do puta koji vodi prema dvorištu kuće. Vrata su udarila u stup i auto je krenuo unazad. Tad je malena navodno ispala iz automobila, a Mercedes se zabio u metalnu dvorišnu ogradu. Vrata automobila su se, kako kažu, odvojila i pala na malenu.

Otac je odmah izašao iz kuće, uzeo kćer u naručje i odvezao ju na Hitnu pomoć gdje je započela borba za njen život.

Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Herceg-bosanske županije, izjavio je da policija utvrđuje okolnosti kako je uopće dijete ušlo u vozilo i pokrenulo ga. Jedini svjedok događaja je majka pa su još čekali dopuštenje liječnika kako bi mogli s njom porazgovarati.

Cijelu nesreću navodno je zabilježio videonadzor koji je instaliran na obiteljskoj kući. Videosnimku su izuzeli krim policajci pa bi im ona mogla biti od ključne važnosti u rekonstrukciji ovakve, u Drvaru dosad nezabilježene, tragedije.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

TR
treb
20:58 03.04.2019.

Sućut obitelji, užas... Inače, i automatici imaju ručnu kočnicu, ljudi koristite ju pobogu..i na ravnom, kamoli na brdu. Ručna se ne može nikako slučajno spustit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije