Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Osijeku

Nakon sudara tramvaj po pruzi gurao automobil u kojem su bile trudne šogorice

15.09.2016., Osijek - Vatrogasci i hitna pomoc izvlace iz automobila ozlijedjene trudnice na koje je naletio tramvaj. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
16.09.2016.
u 11:00

Nesreća se dogodila na početku pješačke zone pa su uspaničeni roditelji bježali s djecom

Snažan udarac odjeknuo je korzom, a onda su svi oni koji su se našli tamo ugledali jeziv prizor – tramvaj gura automobil s ceste pa tramvajskom prugom ravno u pješačku zonu u samom središtu Osijeka. Pješaci, među njima i roditelji s bebama u kolicima, trče, bježe, spašavaju se. Građani pritrčavaju u pomoć, a zatim novi šok – dvije su trudnice u skršenom automobilu, žena za upravljačem je bez svijesti, a suvozačica je pri svijesti.

– Liječnici su se zatekli u blizini pa su pritrčali, ali nisu mogli izvući vozačicu jer su njezina vrata bila zaglavljena. Suvozačica je uspjela, uz pomoć prolaznika, izaći iz vozila – opisuju očevici.

Zbivalo se to u 10.15 sati, a tada je telefon zazvonio i vatrogascima.

– Škarama smo odrezali vrata, a trudnica za to vrijeme nije bila pri svijesti. Na licu su joj se pojavile grimase dok su joj stavljali ovratnik, ali nije bila kontaktibilna – kazao je Vjeko Pejić, vatrogasac JPVP-a grada Osijeka i voditelj intervencije. Obje su ozlijeđene trudnice prevezene u bolnicu, a i one i bebe su, nasreću, izvan životne opasnosti.

Vozila je Matea Bogović (27), koja je u 28. tjednu trudnoće. Uz nju je sjedila šogorica joj Ana Bilandžić (32), sestra njezina supruga, trudna 32 tjedna. Svoju bebu Matea Bogović treba roditi za dva mjeseca, a Ana Bilandžić za mjesec dana. Objema je to prvo dijete.

– Vozačica nije propustila tramvaj na raskrižju Šetališta Petra Preradovića i Kapucinske ulice i dogodio se sudar. Ona je teško ozlijeđena, a putnica lakše – izvijestio je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

– Izgledalo je kao da će vozila izletjeti na nas pa sam refleksno potrčao, da sklonim dijete – ispričao nam je jedan otac gurajući bebu u kolicima.

Drugi su opisali što su vidjeli prije nesreće.

– Žena je presjekla put tramvaju, to je nesporno, no i tramvaj je, po nama, vozio malo brže nego što je trebao. Vjerojatno se jest držao propisane brzine, ali tu je ulaz na korzo, ima djece, a kako je sunčan dan, stvarno je bila gužva – ispričala su dvojica građana.

Ne slažu se pak svi s njima pa ima i onih koji kažu da je “tramvaj samo išao svojim tokom”. 

Ana Bilandžić je odvjetnica i radi u odvjetničkom uredu koji se nalazi blizu mjesta nesreće. Njezin brat, Matein suprug, liječnik je upravo na Hitnoj, ali nasreću, njegov tim nije “zapala” ta intervencija. Matei Bogović ozlijeđena je glava, bez svijesti je bila sve do 15 sati kada je počela samostalno disati.

– Vozačica je primljena je na kiruršku jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je pod nadzorom anesteziologa i neurokirurga. Dijete je za sada izvan životne opasnosti – priopćio je dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek. Suvozačica je, nastavljaju, na ginekološkoj intenzivnoj skrbi na praćenju, a ni ona ni dijete nisu životno ugroženi .

Oglasili su se popodne i iz Gradskog prijevoza putnika.

– Kako se automobil na križanju nije zaustavio, vozač tramvaja pokušao je zaustaviti 20 tona teško vozilo, što je u potpunosti uspio tek nakon nekoliko metara, udarivši pri tome u automobil koji mu je uzeo prednost. Izražavamo žaljenje i nadu u brzi oporavak ozlijeđenih – kažu u GPP-u. Nisu komentirali opaske očevidaca da je “tramvaj mogao i sporije voziti”.

>> Ubio roditelje, zaključao se s njima u kući i čekao policiju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije