Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neizvjesno
Povratak na članak

Nakon što su prvotno odgođeni, Poljska izlazi na izbore za novog predsjednika

Predsjednički izbori mogli bi imati velike posljedice na tamošnji politički krajobraz.

Komentari 1

DU
Deleted user
09:15 28.06.2020.

Cinjenica je da Duda i Trzaskowski imaju najvece sanse, medjutim ne treba iskukjuciti da Holownia ili Bosak mogu iznenaditi Trzaskowskiego. PiS je napravio duboke reforme u sudstvu, odvjetnistvu, policiji, vojsci, medijima tako da kontrolira misljenje ljudi. "Pametnom" soc. politikom je pridobio ljude sa slabijim soc. statusom, a takvih je Poljskoj najveci broj. Vijesti na TVP1 ili novine tipa Wyborcza, Sieć su u rukama PiS-a i uglavnom se vijesti svode na kritiku PO, afere u usporedbe sada i ranije, kroz 30 minuta emitiranja 365 dana u godini. Kaczyński zna manipulirati javnim mjenjem i to obilato koristi. Svi znaju da je Kaczyński pol. u sjeni i svi rade to sto im on naredi Duda, Morawiecki, Ziobro itd. Osvrcuci se na situaciju u HR, partija koja bi ponudila dobru soc. politiku tipa PiS i koja bi realizirala svoj program odmah, koja bi provela reforme, mogla bi imati uspjeh na iducim parlamentalnim izborima. Nadam se, da u takvom slucaju demokaracija nece biti ugrozena kao u PL.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.