Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južna Afrika

Nakon što su joj ubili roditelje beba nosorog boji se spavati sama

Foto: Youtube Screenshot
1/2
11.06.2014.
u 07:40

Zbog pretrpljene traume boji se spavati sam pa tako najčešće 'traži društvo' djelatnika Centra

Najmanje 442 nosoroga ubijeno je ove godine u Južnoj Africi i to zbog njihovih skupocjenih rogova. Unatoč konstantnim naporima za očuvanjem ove ugrožene vrste, krivolovci više no ikad ubijaju ove životinje pa tako mnoštvo mladunaca ostaje bez roditelja, piše Huffington Post.

To se dogodilo i 4-mjesečnom nosorogu imena Gertije koji je pronađen kraj mrtve majke te potom odveden u Centar za ugrožene vrste u gradu Hoedspruitu.

 

 - Bio je potresan prozor. Nije se htio odvojiti od majke te je neprestano plakao za njom, kažu djelatnici Centra.

Zbog pretrpljene traume boji se spavati sam pa tako najčešće 'traži društvo' djelatnika Centra.

>> Dozvola za lov na crnog nosoroga 350 tisuća dolara

Ključne riječi

Komentara 3

PO
Popokatpetl
11:07 11.06.2014.

Doista je jadno kako si razni bogatunčići bildaju ego i kompenziraju za izvjesne nedostatke trofejima ''opasnih'' životinja. Još je jadnije da bi bez lovaca sa strane koji ustvari i ubiju jadnu životinju, životinja bez problema satrla gosp lovatora.

ME
melanija
08:51 11.06.2014.

da bi likovi popt vrhovnika imali trofeje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije