Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Blašković:
Povratak na članak

'Nakon potresa u Zagrebu, nažalost sve je isto, no ponosna sam na našu zajednicu'

Urednica Večernjakovog magazina Diva pokrenula je Facebook grupu ''Potres u Zagrebu – Svi mi u centru'' kako bi se građani mogli informirati o posljedicama potresa.

Komentari 7

SJ
Sve je uzalud
08:36 12.01.2021.

........novci od Unije za Zagreb se pošteno dijeli i za Banovinu............malo će Zagreb pričekati.....a i mirovinski fondovi su prazni........

VL
DU
Deleted user
13:53 11.01.2021.

Koga briga za Zagreb i Kašinu, budu tamo u 4 mj se naslikavali pred izbore, tako će biti i sa Glinom i Petrinjom! Crveni križ je oročio lovu od donacija na 2 godine, tako da nemojte se nadati! Još do dan danas nije sjela lova za Gunju, još je oročena!

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:56 12.01.2021.

"Obnova će iziskivati velika ulaganja. O kojim je iznosima riječ? - Ne znamo još točno, no pretpostavljamo kako je riječ o milijunima. Znamo da iznosi za fasade, ako su zahtjevnije ili ako su zgrade zaštićeno dobro, stoje u milijunima. Dakle, a za nešto strukturalno troškovi će biti i viši." Naravno, preskočila je reći da se radi o milijardama, odnosno 43 milijarde Kn za 13500 oštećenih objekata u centru što je procjena Građ. Fakultete. To je realna cifra jer je to po zgradi 424 700 € što je zapravo i podcijenjen iznos..

VL
DU
Deleted user
10:21 12.01.2021.

Čitam neke komentare čiji ton ne samo da me žalosti, nego i ljuti. Da postavimo pitanje malo drugačije? I mi iz Zagreba plaćamo ovoj zajednici sve namete kao i svi ostali, u iznosima realno većima nego svi ostali stanovnici Hrvatske. Zašto onda netko misli da nemamo i jednaka prava na pomoć države kao i svi ostali? I, da li bi post potpisan sa “Mi ili Oni” ili “stefj” bio isti da se potres desio u Splitu i Dubrovniku? I tamo stanovi vrijede isto kao i u Zagrebu. Znači li to da, po njima, ni stanovnici tih gradova ne bi imali pravo na sredstva za obnovu?

VL
BL
bluescreen
09:40 12.01.2021.

fejsbuk grupa pokrenuta. Uf opako..

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:53 12.01.2021.

U centru su najskuplji stanovi, trenutno je prosječna cijena 2500-3000 €, nakon obnove po protupotresnoj gradnji to će biti elitne nekretnine s cijenom 4000-6000 €. Zašto se privatna imovina obnavlja na račun svih nas?

VL
ST
stefj
09:54 12.01.2021.

OK. Ljudi dobiju javni, naš novac, za obnovu privatnog stana ili kuće. Onda se još bune da treba popuniti dosta papira da bi dobili taj novac i bune se da im nije dovoljno... Isto kao kada imaš zastupnika, pa vrištiš da imaš betonski krov na svojoj privatnoj zgradi koji grad još nije uklonio. Čak je stanarima teško i to se dogovoriti i platiti... OK, budući da se radi o Radničkoj fronti, sve jasno, uvijek sve drugi trebaju plaćati...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.