Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO IMA VEĆU?

Nakon optužbi da im je plaća rasla 4000 kuna, Jandroković pokazao dvije platne liste

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.11.2019.
u 12:45

Ovim su, naglašavaju iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, dokazali da je Bernardić "običan lažljivac", pa ga pozivaju da i sam pokaže iznos svoje plaće. Ranije jutros Bernardić je u sabornici vladajućima poručio da se rugaju građanima, sindikatima i učiteljima.

Nakon što je šef SDP-a Davor Bernardić jutros optužio predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da su vladajući sebi poreznom reformom povećali plaće za 4000 kuna dok istodobno nemaju novca za učitelje, Jandrokovićevi suradnici novinarima u Saboru uvidom u platne liste pokazali su da oporbene kritike nisu točne.

Pozvao je Bernardića da pokaže svoju platnu listu pa da se vidi tko ima veću plaću. Prema dvjema pokazanim platnim listama, Jandroković je u listopadu ove godine primio 785 kuna manju plaću nego što je imao u lipnju 2017., preciznije, puna plaća iz lipnja 2017. godine iznosila mu je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine dobio je 22.473 kune. Jandroković, naime, u međuvremenu ima na plaći prijavljeno jedno dijete manje.

Ovim su, naglašavaju iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, dokazali da je Bernardić "običan lažljivac", pa ga pozivaju da i sam pokaže iznos svoje plaće. Ranije jutros Bernardić je u sabornici vladajućima poručio da se rugaju građanima, sindikatima i učiteljima.

– Kažete da nema novca za povećanje plaća učiteljima, ali bilo je za povećanje plaća predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade za 4000 kuna mjesečno – rekao je Bernardić, a Jandroković mu je uzvratio da je njegova plaća ista kao što je bila i prije reforme jer mu jedno dijete više nije prijavljeno na plaći.

– Molim vas da ne iznosite neistine, ovo je neugodno i neprimjereno. Javno ću pokazati svoju plaću, napravite i vi isto kako bi javnost vidjela tko ima veću plaću – rekao mu je Jandroković.

Komentara 116

BO
bolonjez
12:53 14.11.2019.

Bero vrati stipendiju!!!!

TP
trevor_phillips
12:51 14.11.2019.

Ovaj Bernardic je najveci provokator u povijesti Hrvatske.

IP
iphone8
12:55 14.11.2019.

I Bernardić bi trebao promijeniti ime kao Miralem koliko se samo sramoti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije