Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nakon obrade podataka objavit ćemo pilot natječaj za ugradnju dizala'

Znam da je HGK prikupila već preko 800 zahtjeva. Nakon analize pristupit ćemo pilotiranju tog natječaja, rekla je Žalac.
14. siječnja 2019. u 13:30 3 komentara 411 prikaza
Gabrijela Žalac
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac najavila je u ponedjeljak da će tijekom ove godine, nakon što obrade sve podatke, objaviti pilot natječaj za ugradnju dizala u zgrade u kojima žive stari i nemoćni.

Pelješki most Bespovratna sredstva Investicijski bum u prometnoj infrastrukturi – ugovoreni projekti vrijedni 25,5 milijardi kn

Na pitanje novinara postoji li nada da se ove godine odobri pilot natječaj za projekt "Dostupnost do stana", odnosno ugradnja dizala, jer je Hrvatska gospodarska komora već dobila 800 prijava, Žalac je rekla da su održali sastanke s predstavnicima udruge umirovljenika HT-a i HP-a, koji su pokrenuli tu inicijativu.

Gabrijela Žalac
1 / 7
Gabrijela Žalac

"U Ministarstvu smo već prikupili preko 100 upitnika jer smo se dogovorili da trebamo prvo napraviti cjelovitu analizu koliko je potrebno liftova, u kojim zgradama, te na koji način pristupiti pripremi samoga natječaja. Znam da je HGK prikupila već preko 800 zahtjeva. Nakon analize pristupit ćemo pilotiranju tog natječaja", rekla je Žalac. 

Premijer Plenković u Pakracu predsjedao 7. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem vrijedan rezultat Milijarde za Projekt Slavonija povučene su iz fondova Europske unije

"Naravno da ćemo izaći ususret starima i nemoćnima. U današnje vrijeme živjeti u višestambenim zgradama bez liftova je vrlo otegotna okolnost za naše stare i nemoćne, pa ćemo na tome inzistirati i pripremati sve u dogovoru s njima", poručila je Žalac na konferenciji za novinare na kojoj je predstavila rezultate iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 2018. i ciljeve za 2019. godinu.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • antonelić:

    ako gabi godzila žalac misli pilotirati , trebala bi se ugledati na dr.kolindu i anem. plenkovića i krenuti sa oštrom dijetom ... inače neće moći pilotirati ...

  • PrimoracRi:

    Prvo dizala idu u ministarstva,ako ostane koje i drugi možda dobiju !