Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA
Povratak na članak

Nakon kratkog primirja sirijski režim nastavio zračne udare na Idlib

Veći dio pokrajine Idliba, na sjeverozapadu i dijelove susjednih pokrajina Alepa, Hame i Latakije drži džihadistička skupina Hayat Tahrir al Cham (HTS, bivši sirijski ogranak Al Kaide) i još su izvan kontrole režima Bashara al Assada, osam godina od izbijanja rata

Komentari 5

Avatar nekakav
nekakav
07:09 06.08.2019.

molim novinara da me uputi u potrebu korištenja pojma 'prodemokratskih prosvjeda' kojeg koristi u tekstu. i posebno 'oporbe'. tko su ti, što je to ta 'oporba'? zašto u americi oporba se ne uhvati oružja da bi smijenila vlast, ili u njemačkoj, engleskoj, italiji...'. japanu? i zašto mi na obljetnicu oluje ne koristimo izraz 'hrvatski režim' za oslobađanje okupiranih krajeva? jer me baš zanima kakva je razlika u pokušaju sirije da vrati nadzor nad okupiranim dijelovima zemlje i naše akcije oluje... ono, čisto faktografski, lingvistički, kulturološki, bilo kako. jako me zanima kad je neka vlast režim, a kad nije. i primjere molim, da si ih ja u miru pogledam i vidim dal to stoji. mislim, nazivati sirijsku vojsku režimskom je smiješno. a saudijsku ili omansku, katarsku, kuvajtsku, američku ako hoćete, ne. i molim pojašnjenje činjenice da u 3 mjeseca svakodnevnog bombardiranja ima 'samo' 790 civilnih žrtava. očito je sirija prije rata bila krcata bolnicama, školama, dječjim vrtićima, kad je glavnina stradalih upravo tamo... naši gradovi/općine muku muče da održavaju na životu jedan mali vrtić sa 50-oro djece, a ovi su očito imali barem 50.000 vrtića. bolnicu je imalo svako mjesto.... ajmo još malo pretjerivati. šteta da novinar ne prati istim intenzitetom napada saudijaca na jemen i razaranje koje se tamo odvija pred očima cijelog svijeta, a bez reakcije. i onda se pitamo kako to da svijet nije vidio našu patnju 90-ih... sad i mi šutimo.

VL
GV
golub Vaso
06:51 06.08.2019.

gazi bandu terorističku

VL
PA
PaterT
03:49 08.08.2019.

Rezim?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.