Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza
Povratak na članak

Nakon Keruma Grubišić? On je bizarna figura, Splitu se loše piše

Grubišić je 
bizarna figura, 
daje tisuće izjava, na TV-u je češće od biskupa i kardinala. I opet se žali da ga nema dovoljno 
u javnosti

Komentari 192

DO
dobrek
18:59 27.10.2012.

Draga moja autorice, dr. Mirjana, u doba kada si se ti školoval, škole su bile beslatne ili se u njih išlo nizašta. Razlika je u tome da smo mi išli besplatno u školu a ti si išla nizašto. Ako samam pogriješio onda te je sigurno Bozanić platio za ovaj članak. Ja sam ateisata ali kamo sreće da je samo 10% ovakvih kao don Grubišić.

VL
JA
jadro
19:01 27.10.2012.

Ima puno istine u tom članku: treba pogledati činjenice a) on se jedva ili nikako ne javlja na raspravu u Saboru, a onda Nedjeljom u 2 tvrdi da govori popodne kad nema više TV-prenosa, ali kako to kad ide iziz Sabora u 13 sati ? Ne stoji da male stranke ili nezavisni ne dolaze na red: ako je rasprava dotičnog zakona ujutro, onda dolaze na red svi koje se jave po toj temi. I dalje onaj njegov br.2 zastupnik BALOEVIĆ Jakša nikad nisam vidio ni čuo da je išta rekao ! Polak0o sve postaje jasno: bolje da je Don Ivan Grubišić ostao lojalan biskupu i iz nutra kritizirao što treba kritizirati. Ma kakav GRADONAČELNIK Splita ........, to bi bila katastrofa! Lako je govoriti, a drugo djelovati i izvesti !!!

VL
OB
-obrisani-
19:09 27.10.2012.

smješan lik hrvatske politike . da nije smješan nebi napustio sabornicu prilikm rasprave o umjetnoj oplodnji

VL
CV
crna vrana
19:09 27.10.2012.

27.10.2012. u 18:59h dobrek je napisao/la Grubišić u tjedniku Globus izjavio : Milanović me osobno molio da podržim SDP u Splitu. Odbio sam njega i njegove emisare. Nadam se da je sada svima sve jasno, za koga i za čijii račun je Kasapovička napisala ovaj pamflet. Sveučilišna profesorica se srozala na ovu razinu . Fakat jadno da jadnije ne može biti.

VL
ME
Merlin
19:10 27.10.2012.

Kasapovićka je carica. Carica! Sjajne analize piše, dere i po lijevima i po desnima, i tak treba. A ovi tu neki koji su je nagazili da je prema don Grubišiću malo prećerala...ma, nije to čak sad ni bitno, bitno je ono ključno: čovjek se ne kuži u politiku ni ekonomiju. dr. Kasapović nigdje ne kaže da bi on bio glup ili neobrazovan, jer tome nije tako, i ona to zna. Kad kaže za njega "bizaran" lik, ona to misli u kontekstu suvremene politike koja je stranačka, itd. a on to ne voli pa radi svoje liste kad baš mora, itd.itd. uostalom pročitajte pažljivije. I znajte da riječ "bizaran" nema nužno negativnu konotaciju. A ovi tu neki odmah skaču na zadnje nogice. Mirjana je, u biti, samo rekla da je on, iako moralan, fin, obrazovan blabla naprosto iz nekog drugog filma i pored najbolje volje NEĆE moći bogznašto pomoći Splitu, itd. to je bit njenog teksta.

VL
CV
crna vrana
19:20 27.10.2012.

27.10.2012. u 19:10h Merlin je napisao/la: Mirjana je, u biti, samo rekla da je on, iako moralan, fin, obrazovan blabla naprosto iz nekog drugog filma i pored najbolje volje NEĆE moći bogznašto pomoći Splitu, itd. to je bit njenog teksta. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ A naručioci ovog pamfleta s Iblerovog trga su pomogli Hrvatskoj!? Vidim da puk skaće po ulicama od sreće. Neda se Kasapovićkina nemoralna diskvalifikacija (iz pozicije sveučilišne profesorice )ničim opravdati, posebice ne lažnom brigom za sudbinu Splita. Grubišića mogu ovako pokušati blatiti njegovi politički protivnici, ali ni njima ne pada na pamet da to čine ovakvim neprimjerenim stilom.

VL
ME
Merlin
19:20 27.10.2012.

JADRO je to dobro sažeo u par riječi. i TO je poruka pisca, a mi sad možemo tu trtljat jel bila malo ironična (mislim da jest) na račun Grubišića, ali bože moj, ništa od toga što je napisala nije laž; jel stanuje u fensi šmensi apartmanu? da? jel sam to prijavio, tj. nit ne krije? da. no, u cijeloj priči nije TO bitno, i zapraff je Mirjana mogla to izostavit, ali valjda joj je falilo da napuni karticu, pa ono, ajmo :)) a Hrvati (većina) se već jednom moraju naučiti razlikovat bitno od nebitnog, tu smo, rekao bih, slabi i lako nas je pomuvati. ovdje je meritum priče: da li je don Grubišić u stanju podić Split, i koliko se zapraff kuži u politiku. A ne njegova moralnost (koja je neupitna), obrazovanje (također), itd.itd. Fascinira me uvijek kak ekipa izvuče neku totalno levu misao i onda njome pokušava diskreditirati sve ostalo, pa čak i kad sve stoji, odnosno kada činjenice odgovaraju realnosti.

VL
ME
Merlin
19:25 27.10.2012.

Crna Vrana, omašio si ceo fudbal. pročitaj pažljivo još jednom analizu dr. Kasapović; moj prijedlog: makni fensi šmensi stančić, makni čak i bizarno (iako, vidi dolje moj comment, treba znati što riječ bizarno sve pokriva); makni i Keruma iz priče (iako je njena usporedba - da su obojica bizarni likovi - na mjestu ne u smislu da su oni jednako kvalitetni likovi, jer nisu, i to je i njoj jasno) i čitaj fakta: don Grubišićevo iskustvo i aktivnosti do sada in politics, njegov načina (ne)koaliranja sa strankama, forsanja saveza i sličnih neformalnih oblika organizacije nasuprot stranačkom sustavu, način na koji radi liste (isto kao Kerum) pa bi se poslije mogli pojaviti tamo neki totalni anonimusi,itd.itd. da skratim, čitaj sa razumijevanjem i selekcionniraj, dakle, ovaj gore "višak". Pa onda reci da je dr. Mirjana u krivu ili da zagovara ovu ili onu stranu. Bene?

VL
NP
Npr19
19:27 27.10.2012.

Grubišić "pojma nema ni o suvremenoj ekonomiji ni o suvremenoj politici." Srećom pa Kasapovićkini partijci u oba tabora (HDZ/SDP) imaju pa zato i živimo u blagostanju i jedna smo od najuspješnijih zemalja Europe, ako ne i Univerzuma.

VL
CV
crna vrana
19:31 27.10.2012.

E moj gospon Merlin, možete vi relativizirati Kasapovićkin sramotan pamflet kako god hoćete , ali nećete moći oboriti moju tezu da je isti naručen s ciljem diskreditacije ad hominem. Dokaz tomu je Grubišićeva izjava: Milanović me osobno molio da podržim SDP u Splitu. Odbio sam njega i njegove emisare.

VL
SO
sotokuco
19:38 27.10.2012.

Mnogo manja opasnost je svećenik lopov, nego svećenik komunista.

VL
TO
Toni50
19:47 27.10.2012.

Pro. dr. Marijana ?? Čemu to ? ( kako se nitko godinama ne sjeti da piše i za Sanadera; Dr. Ivo Sanader ? Eto dama nam piše sam hrabro i pametno nađe žrtvu i demokratski smije da osudi čovjeka kojikoji nije kriv ništa i nikome . Nema jednoga argumenata ali filozofije koja proilazi iz karaktera piskinje kao u prići.. ! , Pa koliko bijeda iz nemoči se trudila da ga okalja i koliko god potrošila vremena i ponavlljanja o nečem strašnome "dizajnerske garsonjere" koje nije vlasnik ipak se radi o jednome skromnome malome prostoru . Prema tome vidi se podlost i optužba i onoga što nije, te toplo sunce Splita , u kojem jedan starac uživa što nikako ne paše jel naši starci-iz unutrašnjosti i umirovljenici su osuđeni da nemogu tamo ni da prismrde a gle ovoga klipana zar ne sunča se . Te češče je u javnosti od Bozanića , sa tim a tko je javnost i zašto je to njegova krivica grijeh ? Sijedi odotraga u saboru gdje se ništa nečuje ( bolesno i primitivno jako da ne postoje kutijice koje prenose zvuk onoga što govori u mikrofon nego se čuje dobro samo govornik u prvome redu , da bi ostali mogli u miru počivati ! ,

VL
OB
-obrisani-
19:52 27.10.2012.

A pazi ti ko daje analizu don ivanova političkog rada dugogodišnja partijašica ...ovo je stvarno smiješno....nakon svih godina političkog dijelovanja po onoj bivšoj nesretnoj jugoslaviji još ima morala i hrabrosti držat narodu političke govore ....toliko prozirno i pristrano ko nekadkad biće onaj za kojeg partija i ja kažem da će bit...daj makni se već jednom dosta te je i narodu a i b...u...

VL
AC
acer7
16:23 27.10.2012.

Split nije zaslužio hdz,kukuriku a ni demagoge i govna kao ovaj don pedro.

VL
PO
pogledajseuogledalo
14:31 27.10.2012.

Je'l i Kasapović radi za tzv domoljube okupljene oko Keruma i Karamarka?Užas!

VL
Avatar adriaticregion
adriaticregion
19:56 27.10.2012.

Ne želim nikome loše zaista ali mislim da je ovo početak kraja Ivana Grubišića kao političara.

VL
DI
Dijaspora
14:37 27.10.2012.

Ovaj NIKADA nije nešto konkretno izgovorio.BLA,bla,bla.

VL
OB
-obrisani-
19:56 27.10.2012.

Toni50...za ovu istinu što si je iznio tako ljepo i poučno dao bi ti 100 pluseva...ako ovo dotičnoj nije dovoljna politička šamarčina onda stvarno ne znam do kud to zlo seže...pozdrav....

VL
PA
paper2cuts
14:37 27.10.2012.

nakon pozera Keruma pozer Grubisic ? jako jako losa ideja..

VL
CV
crna vrana
18:53 27.10.2012.

27.10.2012. u 18:30h Oger je napisao/la: Tko će stati u Kasapovićkinu obranu doli legendarni gospon Oger, koji kao i Kasapovićka, diskvalificira ljude ad hominem.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.