Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRISALA DRUŠTVENE MREŽE

Otkriveno tko je žena koja je vikala na medicinsku sestru, prijete joj smrću

Foto: Facebook
27.05.2020.
u 13:46

Razgovarala sam s Marinom i znam da je traumatizirana onim što se dogodilo, rekla je prijateljica te dodala kako je morala izbrisati društvene mreže zbog ogromne mržnje koja je bila usmjerena protiv nje.

Video u kojem jedna žena u trgovini viče na medicinsku sestru optužujući je da širi mikrobe jer je nosila službenu uniformu u trgovini usred krize s koronavirusom izazavao je mnogo reakcija na društvenim mrežama.

Na snimci koju je snimila zdravstvena djelatnica Kimberley Simpson čuje se kako joj žena prijeti i govori joj kako će je prijaviti upravitelju. Ispričala je kako ju je žena slijedila deset minuta kroz B&M prodavaonicu vičući da nije smjela biti puštena unutra. Nakon toga Simpson je u suzama napustila trgovinu, a potom snimku nemilog događaja podijelila i na društvenim mrežama.

Zanimljivo kako je žena koja je vikala na Simpson zapravo njezina kolegica. Marina Kendrick (53), je medicinska djelatnica koja se nakon 15 godina vođenja sestrinstva u tvrtki za stručno osposobljavanje prekvalificirala za medicinsku sestru na intenzivnoj njezi kako bi mogla pomoći pacijentima tijekom koronakrize. 

 

Kendrick je nakon incidenta dobila brojne prijetnje te ih prijavila policiji, uključujući i prijetnje smrću te silovanjem

 - Poslali su joj 32 prijetnje putem Messengera, uključujući smrt i silovanje prije nego što je izbrisala Facebook, rekla je jedna od prijateljica. 

Oglasili su se i njezini drugi prijatelji te rekli kako je u vrlo lošem stanju nakon incidenta, piše DailyMail.

- Razgovarala sam s Marinom i znam da je traumatizirana onim što se dogodilo, rekla je prijateljica te dodala kako je morala izbrisati društvene mreže zbog ogromne mržnje koja je bila usmjerena protiv nje.

Foto: Daniel Pavlić

Njezina prijateljica podijelila je na Facebooku kako se Kendrick samo pridržavala 'sestrinskog kodeksa' i zaštite pacijenata, te da bi sigurno ponovno postupila jednako. Komentirala je i video u kojem je Kimberley Simpson plakala nakon incideta.

- Video prikazuje lijepu djevojku koja roni krokodilske suze nakon događaja. No, Marina je nije pratila po dućanu, samo joj je pokušala ukazati na neke stvari, a ono što je uslijediloje sramotno. Marina je toliko posvećena sestrinstvu da je izložila vlastitu obitelj riziku vrativši se u kliničku praksu nakon 15 godina podučavanja sestrinstva kako bi se mogla pridružiti borbi protiv korone na prvoj liniji. Ona je jedna od junakinja kojima svi plješćemo, a sada su je nasilnici natjerali da živi u strahu.

Komentara 2

AV
avanger
14:40 27.05.2020.

Samo copi paste tekstovi, naš me zanima kaj ovi pametno imaju za ćuti kaj vas prisluškuju.

BR
brkicivana596
15:56 27.05.2020.

Pa sto reci nego da je doticna nesto propustila nauciti, istina je da se nesmije izlaziti u uniformi na ulicu i u trgovinu, koristit unifurmu za vrijeme rada, naprimjer u sanitetskoj sluzbi ili patronaznoj njezi, sve drugu je nedozvoljeno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije