Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon F-16

Izraelac i Hrvat letjeli zajedno u MiG-u: 'Čast mi je što ćemo biti na proslavi Oluje'

Zajednički let zapovjednika "Zrakoplovne baze Ramat David" i hrvatskog pukovnika Jagodića u MiG-u 21
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/12
03.08.2018.
u 17:49

Imate izvrsne pilote, prave i vrhunske profesionalce i sigurno će nakon iskustva s MiG-21 biti spremni za let na F-16, kažu Izraelci

Drugog dana boravka izraelskih ratnih pilota u Hrvatskoj, a uoči sudjelovanja njihovih F-16 u zračnom mimohodu u povodu obilježavanja 23. obljetnice VRO Oluja, zapovjednik Eskadrile borbenih aviona pukovnik Christian Jagodić i zapovjednik izraelske Zračne baze Ramat David izveli su zajednički let avionom MiG-21 HRZ-a sa zagrebačkog Plesa. Izraelski je zapovjednik tom prigodom s Jagodićem razmijenio oznake, za uspomenu na ovaj povijesni let Izraelaca i Hrvata.

Za ministra obrane Damira Krstičevića ovo je potvrda strateškog partnerstva i prijateljstva dviju država, a veseli se što će naši piloti učiti od najboljih.

I načelnik GS OSRH general Mirko Šundov najavio je da će izraelski i naši piloti u nedjelju iznad Knina leteći zajedno “poslati svijetu jasnu poruku: Hrvatska i Izrael su prijatelji i šaljemo poruku mira“. Nakon leta izraelski zapovjednik kazao je da će se zbog prekrasnog pejzaža i zemlje vratiti ponovno, no “što je najvažnije – imate izvrsne pilote, prave i vrhunske profesionalce i siguran sam kako će nakon iskustva leta u MiG-u 21 biti spremni za let na F-16”.

Pilotu Jagodiću je drago što se zapovjednik baze u kojoj će se obučavati hrvatski piloti i iz prve ruke uvjerio “kakvi su hrvatski piloti profesionalci i kakav izvrstan posao odrađujemo”, te dodao da zapovjednik potvrđuje kako hrvatski piloti neće imati nikakvih problema prilikom nadolazeće preobuke.

Zajednički let zapovjednika "Zrakoplovne baze Ramat David" i hrvatskog pukovnika Jagodića u MiG-u 21
1/23

Direktor izraelske državne tvrtke za oružje, SIBAT-a, general Michel Ben Baruch izrazio je zadovoljstvo zbog kvalitetne vojne suradnje između dvije države i poručio: “Hrvatski piloti pokazali su svoju izvrsnost i moram reći kako mi je čast što ćemo imati priliku sudjelovati na proslavi 23. obljetnice Oluje u Kninu, hvala vam na tome”.

Ključne riječi

Komentara 49

KO
koraknaprijed
18:33 03.08.2018.

Dragi moji opančari,vječna vam hvala za ne prihvaćenje Z4!

DU
Deleted user
18:09 03.08.2018.

Srbi i Srbija gotovi.Izraelci sa Ustašama na obilježavanju Oluje. Pa ima li šta ljepše od toga.Srbija na aparatima ni Putin im nemože pomoći.

DU
Deleted user
18:21 03.08.2018.

Ova stara kanta je doletila iz Izraela do Hrvatske.Rusi migove 29 dovoze kamionima jer je upitno jeli mogu doletjeti do Srbije.Toliko o starim kantama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije