Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slučaj star 28 godina: Raspisana tjeralica za dvojicom osumnjičenika za miniranje crkve u Cetingradu

Policija 54-godišnjaka sumnjiči da je kao zapovjednik izdao zapovijed 47-godišnjaku da minira i sruši Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Cetingradu, što je on zajedno sa članovima svoje grupe i učinio.
17. srpnja 2019. u 10:34 1 komentara 436 prikaza
Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Cetingradu 1991. osumnjičena su dvojica srpskih 'teritorijalaca' koji su u vrijeme rata i okupacije 1991. minirali crkvu kao objekt posebno zaštićen međunarodnim pravom, priopćila je u srijedu karlovačka policija.

Fikret Mrkonjić Ratni zločinac koji je metalnom palicom ubio hrvatskog civila dobio šest godina zatvora

Osumnjičenici su muškarci stari 54 i 47 godina za kojima je raspisana potraga. Rezultat je to kriminalističkog istraživanja Policijske uprave karlovačke u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci o ratnim zbivanjima u Cetingradu, iz kojeg je bilo protjerano stanovništvo hrvatske nacionalnosti.

Vullnet Sedolli Pobjegao u Italiju? Raspisana tjeralica za kontroverznim riječkim poduzetnikom

Policija 54-godišnjaka sumnjiči da je kao zapovjednik jednog od diverzantskih vodova štaba teritorijalne obrane 1991. godine u Cetingradu, za vrijeme oružane agresije JNA i naoružanih paravojnih snaga na Hrvatsku, neposredno nakon zauzimanja mjesta, protivno odredbama Ženevske konvencije "izdao zapovijed 47-godišnjaku, kao zapovjedniku inženjerijske grupe u sastavu njegova diverzantskog voda, da minira i sruši Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Cetingradu, što je on zajedno sa članovima svoje inženjerijske grupe i učinio“. 

BiH policija LEJLA FAZLAGIĆ Međunarodna tjeralica za odbjeglom sutkinjom koja se skriva u Hrvatskoj

Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno je posebno izvješće, a za osumnjičenim osobama, obzirom da su nedostupni državnim tijelima Republike Hrvatske, raspisana je potraga, priopćila je policija.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja