Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U PODTUREN

Nakon 20 godina u Švicarskoj vratili se u Međimurje: 'Uvijek smo tome težili'

Ilustracija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
18.04.2021.
u 09:40

Općina Podturen među razvijenijim je lokalnim jedinicama u Međimurju

Nakon 20 godina života u Švicarskoj, gospođa Štefica odlučila se s obitelji vratiti u Podturen, općinu u Međimurskoj županiji.

- Uvijek smo težili da se vratimo doma. Hvala Bogu što sam imala supruga koji me podržavao u tome, to je i njegov cilj. Mislili smo da je to zadnji vlak - ili ćemo se vratiti sad ili nećemo do penzije, kazala je Štefica Murković Strahija za HRT.

Općina Podturen među razvijenijim je lokalnim jedinicama u Međimurju. Znatna sredstva ulažu se u prometnu infrastrukturu. U tijeku je obnova Doma kulture, a redit će se i ambulanta. 

Tik do kuće gospođe Štefice nalaze se novoobnovljena škola i sportska dvorana. Iz ovih je školskih klupa proizašlo na desetke državnih prvaka. Među njima je i Hana Čemerika.

- Učitelji su super, potiču nas, što je najbitnije, i daju nam različite materijale da bi nama bilo ljepše i zanimljivije, kaže ova učenica 8. razreda OŠ Podturen.

- Jednosmjenska nastava je uvelike pomogla da djeca u školi zaista provode ugodne dane i da možemo djecu odgajati za sretno i zdravo djetinjstvo. To nam je prvi prioritet, poručuje Marijana Cerovec, ravnateljica OŠ Podturen.

Školarcima i rekreativcima u sklopu sportskog parka dostupni su tereni za nogomet, košarku i tenis te atletska staza u koje je uloženo više od 3 milijuna kuna. U tijeku je obnova doma kulture, a nakon 30 godina obnovit će se unutrašnjost ambulante. Načelnik Podturna Perica Hajdarović kaže kako je vrijednost tog projekta 300.000 kuna.

- Tom obnovom ćemo dobiti mogućnost dodatnih prostora koje će se moći koristiti za dodatne zdravstvene usluge na području naše općine, poručuje Hajdarović.

Komentara 12

SE
senijor121
10:13 18.04.2021.

Više od polovice Međimuraca je po svijetu koji su vezani sa svojim krajem,grade kuće, pomažu najbližima i mnogi se pod starost varaćaju u svoj zavićaj, a najviše zbog toga što žele biti pokopani meu svojima. Takvi srećom drže ovaj kraj na površini, jer levi su sve upropastili osim svojih nebrojenih uhljeba na grbači naroda.

Avatar ivica48
ivica48
09:45 19.04.2021.

I ja se vratio nakon 40 godina

SO
Sir Oliver
11:37 18.04.2021.

Jadni naivci! Nece proci niti godina dok ponovno ne budu natrag u Svicarskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije