Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio 70 ugroženih tigrova

Nakon 20 godina potrage uhićen ubojica tigrova: 'On je opasan čovjek...'

Koenigstiger, Indischer Tiger, Bengaltiger, Panthera tigris tigris, Bengal tiger
Foto: McPHOTO/DPA/PIXSELL
1/3
01.06.2021.
u 07:32

Policajac Abdul Mannan rekao je za Dhaka Tribune da su i policija i šumarske službe godinama pokušavali uhititi Habiba Talukdera

Muškarac za kojeg se sumnja da je ubio 70 ugroženih tigrova uhićen je u Bangladešu nakon 20-godišnje potrage.

Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib, napokon je uhvaćen nakon dojave, nakon što su za njim raspisana tri prethodna uhidbena naloga, priopćila je policija, javlja BBC.

Djelovao je u šumi Sundarbans, na granici između Indije i Bangladeša gdje živi najveća populaciji bengalskih tigrova na svijetu.

U divljini ih je ostalo samo nekoliko tisuća jer se na crnim tržištima diljem svijeta kupuju njihova krzna, kosti pa čak i meso.

"Dugo je bio u bijegu", rekao je šef policije Saidur Rahman za Dhaka Tribune. Agencija AFP prenosi da ga lokalno stanovništvo "podjednako poštuje i boji ga se". "On je opasan čovjek koji se mogao sam boriti s tigrovima u šumi."

Policajac Abdul Mannan rekao je za Dhaka Tribune da su i policija i šumarske službe godinama pokušavali uhititi Habiba Talukdera.

"Potajno je ušao u Sundarbane i lovio divlje životinje unatoč tome što mu je davno zabranjen ulazak u šumu", rekao je za list.

WWF je lani objavio podatke koji sugeriraju da su nakon naglog pada tijekom posljednjih desetljeća ugrožene populacije tigra po cijelom svijetu ostvarile "izvanredan" povratak.

Komentara 3

TO
TORQUEMADA
15:36 01.06.2021.

Ima takvih i kod nas, ali su pušteni na slobodu, valjda jer kod nas nema tigrova pa nitko nije u opasnosti. Kladio bih se da se uznemirio nakon vijesti da se na sjeveru zemlje mota nešto nalik na pumu, sigurno mu je proradio ubilački instinkt okorjelog lovca na egzotične životinje. Vjerojatno bi mu dobro došao još jedan preparirani trofej za njegovu podrumsku kolekciju...

Avatar Navajo
Navajo
13:38 01.06.2021.

Žalosno i užasno što se sve čini radi materijalnih dobitaka!

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
12:11 01.06.2021.

Svake godine tigrovi ubiju x ljudi , ako tigvrova ima y a zive z godina , ispada da po jednom tigru ide jedan ljudski zivot , ali opravdanje je da tigrova ima samo 1000 a sirotinje okolo na stotine milijuna , pa je to za zapadne zastitare zivotinja , prihvatljiva zrtva (volio bih njih poslat u polje da beru caj , kraj tigrova )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije