Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGORSKI VODOVOD

Nakon 16 godina smijenili direktora Željka Hrena

Željko Hren
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
02.07.2013.
u 13:36

Za vršitelja dužnosti direktora Zagorskog vodovoda, na tri mjeseca, izabran je Željko Tomek

Nakon što je punih 16 godina Željko Hren bio direktor Zagorskog vodovoda, Skupština ovog poduzeća koju čine čelnici 25 zagorskih gradova i općina, odlučila je da ga ne izaberu na još jedan četverogodišnji mandat. Predsjednik Skupštine i gradonačelnik Zaboka koji ima najveći udio od 8,6 posto udjela u vlasništvu Ivan Hanžek, rekao nam je kako se ne radi o nikakvoj političkoj smjeni, jer da se radilo o politici, SDP-ova vlast ga ne bi na čelnom mjestu Zagorskog vodovoda držala punih 12 godina.

‘Tomek nije moj čovjek’

- Ne radi se o nikakvom postavljanju mog čovjeka Tomeka kao što se priča. Sukladno zakonu, pozicija Zagorskog vodovoda se mijenja jer će se osim distribucije pitkom vodom, morati baviti i odvodnjom i kanalizacijom. Iako je dosadašnji direktor Hren imao tri godine da odradi to spajanje, uskladi sve sa novim zakonom i napravi novu sistematizaciju radnih mjesta, ništa nije napravljeno. Stoga je skupštinska većina odlučila da se pruži šansa nekom drugom. Privremeno za v. d. direktora izabran je pročelnik za gospodarstvo Grada Zaboka Željko Tomek koji bi u roku od tri mjeseca trebao raspisati natječaj i to za tri člana Uprave od kojih bi jedan bio zadužen za vodoopskrbu, drugi za odvodnju i jedan koji bi bio predsjednik uprave- rekao je Hanžek dodajući da se Hren isto tako može javiti na natječaj za mjesto člana uprave. Napomenuo je kako je za spomenuta odluku glasalo oko 63 posto skupštinskih udjela u vlasništvu, dok su protiv bile općine gdje je na vlasti HDZ te Stubičke Toplice gdje vlada DC-ov načelnik Bosnar.

Župan krapinsko - zagorski Željko Kolar rekao je kako će novim zakonom uz Zagorski vodovod, biti, uz cestogradnju, realizirane i najveće investicije u Zagorju, pa je potrebno restrukturiranje i kadrovska osvježenja. Dodao je kako se ne radi o nikakvoj smjeni jer je Hrenu istekao mandat.

Sada već bivši direktor Željko Hren rekao je kako u nasljeđe novoj upravi ostavlja stabilan i siguran sustav opskrbe kvalitetnom pitkom vodom i pozitivno financijsko poslovanje te pripremljene razvojne projekte u vodoopskrbi i odvodnji u vrijednosti od 110 milijuna eura.

Hren iznenađen odlukom

 - Pomalo sam iznenađen ovom odlukom, no mirno i profesionalno prihvatio sam odluku smatrajući da je najvažnija od svega stabilnost i kvaliteta usluge potrošačima i korisnicima. Kolegama u Zagorskom vodovodu i novoj upravi želim uspješan mandat i s obzirom da mi je od strane vodstva Skupštine ponuđeno radno mjesto u Sektoru razvoja i građenja prihvatio sam to, te ću i dalje, sada s drugim ovlastima, doprinositi razvoju Zagorskog vodovoda - rekao je Hren.

Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek rekao je kako je poznato da je Hren iz Zagorskog vodovoda uspio maknuti politiku te da je tamo niz godina jedini kriterij bila stručnost, a ne politička podobnost. - Nažalost, ovdje je sasvim jasno da se sada politika ponovno umiješala u poslovanje te da se radi o promjeni koja je isključivo politički motivirana - rekao je Tušek. Priopćenjem protiv smjene oglasio se i Jerneićev ZS.

>>Legalno utjerivanje: Zagorci drhte pred utjerivačima dugova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije