Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFINANCIRANJE
Povratak na članak

Nakon 11 godina vratili smo se na razinu BDP-a koju smo imali prije izbijanja recesije 2008.

Dvije od tri agencije su nam vratile investicijski rejting, no Poljaci su na 44 posto višoj razini BDP-a nego 2008., a Slovačka na 29 posto

Komentari 7

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:14 14.06.2019.

Da ali Poljaci i Slovaci nisu imali na vlasti SDP četiri godine u međuvremenu kao mi !

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
09:06 14.06.2019.

Taoci smo nakaradnog mirovinskog sustava, umjesto da imamo uređen sustav u kojem bi smo imali, nakon minulog rada od 40 godina, mirovinu od 70% naše prosječne plaće. Također smo potonuli jer su sindikati, u vrijeme najžešće financijske krize i godinama poslije,uspijevali se izboriti za podizanje plaća državnim i javnim službenicima. To je direktan atak na državu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:36 14.06.2019.

mislite da su amerikanci ovaj trgovinski rat sa kinezima, a i ostalima, započeli jer im cvjetaju cvijeće i budućnost im se čini svijetlom i veselom? ili je to ipak pokušaj resetiranja domaćeg i svjetskog gospodarstva i odnosa..? mi koji ne proizvodimo ništa, i za to krivimo politiku, a uporno ih tjeramo na poticanje turizma i olakšavanje turističkom sektoru poslovanja, manjim porezima, lakšim zapošljavanjem i slično. domaće iznajmljivače kreveta i apartmana ne oporezujemo kako treba, jer se time kao pomaže ljudima, manja je kao nezaposlenost.... dal znate kolko tih iznajmljivača je prijavljeno kao nezaposlenih? a imaju prihod i preko 200.000 kn godišnje?!

VL
DU
Deleted user
07:32 14.06.2019.

Mozda statistika govori da smo se vratili na BDP 2008 ( sto reci zalosno i tuzno). Osobno ne bih tako tvrdio iż slijedecih razloga. Prvo BDP su podigli nase velike investicije (Peljeski most itd.) ali to ne utjece na razvojj domace industrije. Drugo danas koristimo EU fondove za razvoj opcina i zupanija, a novacem se nedovoljno financira privatni sektor. Trece Turistika neki vele industria ima preveliki udio u stvaranju BDP. Cetvrto Maldi, ali i strucnjaci s iskustvom ne zele cekati i traze srecu u drugim djelovima EU ili svijeta - znaci ostajemo bez najvrednijeg ljudi. Znaci i dalje smo u ku..u.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.