Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 1. ožujka 2017.
Povratak na članak

Naknada za volontiranje svim će mladima iznositi 2620 kuna

Osposobljavanje i za nezaposlene sa srednjom školom do 30. godine

Komentari 13

Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
12:00 28.01.2017.

Jeli stručno osposobljavanje ili volontiranje? Sama definicija volontiranja kaže da nešto radiš besplatno, odnosno bez naknade. Kod nas je sve nakaradno pa tako i ova banalna stvar kao što je volontiranje. Uostalom, mislim da je to namješteno za sve one silne političare koji "volontiraju" u desetak nadzornih odbora ili na desetak različitih funkcija. ZA VOLONTIRANJE SE NE ISPLAĆUJE NIKAKVA NAKNADA!!!

VL
KR
krazydoom1
13:04 28.01.2017.

Ovo je samo maskiranje činjenice da radnih mjesta nema. Dok je naknade svake godine se uzimaju novi, a oni koji su završili osposobljavanje mogu samo van trbuhom za kruhom. Osim toga ima dosta njih koji su već prešli 30.

VL
DU
Deleted user
12:46 28.01.2017.

Imam ideju. Da država snosi iz proračuna svim poslodavcima troškove svih mladih zaposlenika bez dovoljno iskustva, troškove svih starijih zaposlenika iznad 50 godina, naknade za prijevoz, regrese. Istovremeno može poslodavce opaučiti s nekoliko novih neproračunskih, agencijskih, nameta, manje kontroliranim od od revizije, na primjer naknadom za kisik, naknadom za izdisajne i druge tjelesne plinove i slično.

VL
AB
Achtung_Baby
18:43 28.01.2017.

Šta je s osobama starijim od 30 godina? Mjera SOR-a za starije od 30 godina je ukinuta u 6. mjesecu, rečeno je privremeno...i od tada se, starije od 30 godina koji su završili fakultete i školovali se, više ne spominje. Što to znači? Da su stariji od 30 godina koji su se trudili, učili i ulagali u svoje znanje manje vrijedni? To je diskriminacija i po dobnoj osnovi što je potvrdila i Pučka provobraniteljica uputivši svoju opomenu ministru Ćoriću i ravanatelju Hzz-a na koju uopće nisu reagirali. Kako onda stariji od 30 godina mogu položiti stručni ispit u struci za koju su se školovali? U pitanju su pravnici, socijalni radnici, profesori i razne druge struke. Osim toga u nekim mjestima natječaji za SOR se poništavaju i ponovno objavljuju i više puta iz razloga što se na natječaje za SOR ne javi dovoljan broj kandidata, a stariji od 30 takve natječaje mogu samo gledati jer nemaju pravo prijave. Stalno se govori o cjeloživotnom obrazovanju, umjesto da trud i učenje budu nagrađeni, događaju se ovakvi apsurdi i nesinkronizacija s tržištem rada!

VL
DU
Deleted user
12:38 28.01.2017.

Ide za tim da će "naknada" u konačnici biti veća od pojedinih plaća!???

VL
AD
adrad
12:54 28.01.2017.

Stručno osposobljavanje bi trebali plaćati poslodavci a ne država. Ovako poslodavci imaju radnika za nula kuna koga za godinu dana "moraju" otpustiti i "zaposliti" drugog i tako u nedogled. Dok je država plaćala putne troškove na stručno osposobljavanje mogli su se javiti i mladi sa sela, sada će oni biti zakinuti jer niti jedan poslodavac ih neće htjeti "zaposliti" jer će morati snositi troškove putovanja. Sve u svemu mjera koja neće smanjiti nezaposlenost nego pogodovati poslodavcima.

VL
BI
bitcebolje
19:02 28.01.2017.

Ubili su se od povećanja naknade za stručno osposobljavanje, sa 2400 (manje od minimalca) na 2620 (ovogodišnja minimalna plaća).

VL
IN
inbox
12:43 28.01.2017.

ova se meni smješka

VL
KR
krakatau
12:22 28.01.2017.

Kako dobro!! Sada ce moci zaraditi 350 eura na mjesec!!! No, losa vijest je da u Njemackoj, Irskoj i drugim normalnim zemljama toliko zarade na mjesec. Pa tko voli nek ivoli...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.