Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izostanci učenika
Povratak na članak

Najviše markiraju u Istri i Dalmaciji

Svi učenici osnovnih škola prošle godine upisali su 15 i pol milijuna, a srednjoškolci 16 i pol milijuna sati izostanaka

Komentari 2

DU
Deleted user
11:38 24.01.2018.

Nije to ništa, ja Đovak sam svako jutro najprije curu ispratio do ekonomske škole a onda krenuo u svoju i tako svaki dan kasnio do 20 min pa šta mi fali ?

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:16 24.01.2018.

pa nije puno, nešto više od tjedan dana izostanka... samo, ne izostaju svi učenici, već jedan manji dio, i to u velikom broju sati! tu je problem, i treba to ograničiti, osim ako nisi zbilja bolestan, sa liječničkom dokumentacijom, nema opravdanja izostanka! mi smo zemlja sa najvećim brojem bolovanja po glavi stanovnika u europi, sa najvećim brojem invalidskih penzija u odnosu na broj stanovnika! malo se prelako i olako dodjeljuju razne povlastice, a to servisira sve manji broj zaposlenih. a sve kreće od malih nogu, i u školi se steknu takve navike. zato treba tu stisnuti. i na svaki slučaj delikvencije i huliganizma u školi, razbojnike udaljiti iz škole, nek si potraže školsku sredinu oni i njihovi roditelji koja će ih htjeti takve prihvatiti. obrazovanje ne smije biti obavezno, već treba imati mogućnost. dajmo ,tj. vratimo učiteljima pravo da udalje s nastave problematičnog učenika, prestanimo sa popuštanjima djeci već u školi, oni moraju unaprijed znati kad će biti ispitivani, kad će i kakvi zadaci biti na pismenome, ne smije isti dan imati testove takve i takve...?! mi stariji smo nekad u istom danu pisali dva najavljena i jedna nenajavljeni ispit! kakvo je to znanje, koja kvaligteta tog znanja, kao znaš mjesec dana unaprijed što će i kada pisati? učiti i samo učiti, i japanu djeca uče, spavaju manje od pet sati! rezultat? prosječna plaća i standard sve govori. mi bi da nam se djeca igraju, a da budu pametna, sposobna, sve da znaju... neće moći, bez rada nema ničega.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.