Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burj Khalifa

Najviša građevina na svijetu zasjala u hrvatskim bojama. Plenković: Jako lijepa gesta

Expo Dubai
05.03.2022.
u 21:35

- Nakon susreta s predsjednikom Vlade i vladarom Dubaija Sheikhom Mohammedom i prijestolonasljednikom UAE i vladarom Abu Dhabija Mohamedom bin Zayedom al-Nahyanom - lijepa gesta domaćina. Burj Khalifa u bojama je Hrvatske - poručio je na Twitteru premijer Plenković.

Hrvatska treba "posvetiti veliku pozornost" zaljevskim zemljama koje su veliki investitori, rekao je danas premijer Andrej Plenković koji boravi u Dubaiju povodom svjetske izložbe EXPO 2020. 

- Ovaj dio svijeta, UAE, Katar, Kuvajt, Saudijska Arabija, sve su to zemlje kojima trebamo posvetiti veliku pozornost - rekao je premijer o tim državama koje značajno ulažu "zahvaljujući svojim nalazištima nafte". 

Premijer se tijekom svog putovanja susreo sa šeikom Muhamedom Bin Rashidom Al Maktoumom, predsjednikom emiratske vlade s kojim je obišao hrvatski paviljon na EXPO-u, a susrest će se i s ministricom trgovine Sjedinjenih Američkih Država Ginom Raimondo. 

A Burj Khalifa, najviša građevina na svijetu, danas je osvanula u hrvatskim bojama. 

- Nakon susreta s predsjednikom Vlade i vladarom Dubaija Sheikhom Mohammedom i prijestolonasljednikom UAE i vladarom Abu Dhabija Mohamedom bin Zayedom al-Nahyanom - lijepa gesta domaćina. Burj Khalifa u bojama je Hrvatske - poručio je na Twitteru premijer Plenković.

Hrvatska će pokušati privući arapske investicije na Poslovnom forumu Dubai-Hrvatska koji će se u tom gradu održati u nedjelju u organizaciji dviju gospodarskih komora. 

- Sutra, zajedno s osamdesetak hrvatskih gospodarstvenika, sudjelujem na otvorenju Poslovnog foruma Dubai-Hrvatska, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske komore Dubaija - dodao je premijer na Twitteru.

Hrvatsku inače u Emiratima osim premijera predstavljaju i ministar financija Zdravko Marić, šef diplomacije Gordan Grlić Radman i ministrica turizma i športa Nikolina Brnjac.

Video - Pljesak za Ukrajinu i ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskom saboru

Komentara 30

DU
Deleted user
21:46 05.03.2022.

Ah,kako je to lijepo vidjeti! Najljepši crven-bijeli -plavi simbol.

Avatar StormRaider95
StormRaider95
21:58 05.03.2022.

Lipo nas je vidit, treba nać alternativu sad kad su Ruje blokirane

Avatar Domoljub100%
Domoljub100%
07:07 06.03.2022.

Opet više autora srbića koji komentiraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije