Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udarni dan

Rekordan broj putnika u splitskoj zračnoj luci!

split
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/2
02.08.2014.
u 17:19

Do 16 sati zabilježeno je oko 16 tisuća putnika, a do kraja dana očekuje se da će ta brojka biti oko 27 tisuća čime će današnji dan biti zabilježen kao dan s najvećim dnevnim prometom ostvarenim ikad u toj zračnoj luci.

Splitska zračna luka danas bilježi rekordan promet od svog osnutka 1966. godine.

Do 16 sati zabilježeno je oko 16 tisuća putnika, a do kraja dana očekuje se da će ta brojka biti oko 27 tisuća čime će današnji dan biti zabilježen kao dan s najvećim dnevnim prometom ostvarenim ikad u toj zračnoj luci. Rekordan je to dnevni promet i za sve zračne luke u Hrvatskoj, a najviše je putnika iz Njemačke, zatim Velike Britanije, Norveške, Francuske, Švedske, Italije Švicarske, Danske, Nizozemske i Finske, rekao je za Večernji list Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci.

Najveći putnički promet splitska zračna luka ostvaruje upravo subotom, dok se ostalim danima u tjednu brojke kreću između 12 000 i 15 000 putnika, pojašnjava Melvan i dodaje da je kroz cijeli srpanj ove godine kroz splitsku zračnu luku prometovalo 389 tisuća putnika, odnosno 15 posto više nego u srpnju prošle godine. To je i dosad zabilježen najveći jednomjesečni promet u splitskoj zračnoj luci od njezina postanka.

Rast se bilježi i tijekom prvih sedam mjeseci kada je kroz splitsku zračnu luku prometovalo oko 940.000 putnika što je za 10 % više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Iako se bilježi promet pojačanog intenziteta, Melvan tvrdi da se ne bilježe velika odstupanja u redu polijetanja i slijetanja. Sutra se očekuje uobičajeni nedjeljni promet od oko 12 500 putnika, a iduća subota, prema Melvanu, mogla bi također biti jedna od rekordnih s približnim brojem putnika kao i danas, zaključuje Mate Melvan.

Ogromne gužve zabilježene su danas i na autocesti A1 u smjeru Splita, a kolone su i na trajektnom pristaništu.

>>Kolona prema Zagrebu kod Lučkog duga 17 km. Gužve i u splitskoj luci

Komentara 7

Avatar franioprvi
franioprvi
17:58 02.08.2014.

Danke Deutschland. Bez vas nema nista.

Avatar bok
bok
18:27 02.08.2014.

vremena su takva da kad se putuje na par dana, bezdjece (jer sve manje obitelji s djecom) sa se ide zrakoplovom kad su letovi povoljniji nego i ustedi se dva dana godisnjeg + dode se odmoran.

IR
iraira
20:17 02.08.2014.

u Vilachu Austria je od srijede tz. kirchtag. villach manje od 60 tisuca stanovnika a ocekuje se za tri dana 450 tisuca turista. piva 4 eura pola pileta 8. a ipak turisti dolaze. ne kuzim se u turizam ali vidi se da negdje fulamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije