Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Najveći poslodavac u Dalmaciji ulazi u utrku za gradonačelnika Splita

Borna Filic/PIXSELL
04.02.2021.
u 21:45

– Postoji ideja da formiramo nezavisnu listu na kojoj bi se pojavili najugledniji građani grada Splita iz svih sfera društvenog života. Tek bismo se trebali okupiti, nemam gotova imena - kazao je Tomislav Mamić, vlasnik Tommy grupe

Tomislav Mamić, najveći poslodavac u Dalmaciji i vlasnik Tommy grupe, kandidirat će se za gradonačelnika Splita, ali naglašava "Nisam političar, niti se želim baviti politikom".

– Radi se o tome da me brojni sugrađani i poznanici već neko vrijeme nagovaraju da se aktivno uključim u kampanju za izbor gradonačelnika i budućih članova Gradskog vijeća jer smatraju da mogu napraviti iskorak i donijeti pozitivne promjene. Dugo sam razmišljao i konačno se odlučio aktivirati i pokušati nešto napraviti u tom smislu – kazao je budući nezavisni kandidat za Slobodnu Dalmaciju, dodajući da ne želi moć i utjecaj.

Na lokalnim izborima ne bi se pojavio ni kao istureni igrač neke interesne grupe, niti kao lider koji je već oko sebe složio ekipu. Nasuprot tome ima sasvim originalan plan: – Postoji ideja da formiramo nezavisnu listu na kojoj bi se pojavili najugledniji građani grada Splita iz svih sfera društvenog života. Tek bismo se trebali okupiti, nemam gotova imena - kazao je.

Mamić u utrku za gradonačelnika ne ulazi kao poduzetnik koji bi rješavao vlastite probleme. Na vrhuncu je uspjeha, a kao čovjek koji zapošljava gotovo 5000 ljudi s više od tri milijarde kuna godišnjeg prihoda, uz konstantan rast profita, materijalnu korist od funkcije gradonačelnika teško može imati.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
21:49 04.02.2021.

Uvaženi , a što vam to treba ?

Avatar Barba
Barba
20:59 05.02.2021.

Čim ide u politiku znači da mu je business u komi i da je pred bankrotom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije