Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD NA VODI

Najveći kruzer na svijetu na probnoj vožnji: O 5610 putnika brinut će 2350 članova posade

Foto: Royal Caribbean International
1/4
28.06.2023.
u 15:21

Kruzer se gradi u brodogradilištu Meyer Turku, jednom od vodećih europskih brodogradilišta u gradu Turku u Finskoj

Najveći kruzer na svijetu Icon of the Seas uskoro će biti spreman za svoje prve putnike. U finskom brodogradilištu završena je gradnja najvećeg broda za krstarenje na svijetu kojeg je naručila tvrtka Royal Caribbean International te je on prvi put porinut u vodu na probnu vožnju. 

Riječ je o brodu koji je dugačak čak 365 metara, širok gotovo 50 metara, a teži 250.800 tona. Na 20 paluba ima više od 2.800 kabina. Kada zaplovi karipskim vodama u siječnju 2024. godine moći će primiti 5610 putnika i 2350 članova posade. Na kruzeru će biti najveći svjetski vodeni park koji je sagrađen na nekom brodu, a gosti će moći uživati na toboganima, u jacuzzijima i sedam bazena. Nudit će čak 28 različitih tipova smještaja s više kategorija za obitelji, ali i putnike koji putuju u skupinama. 

VEZANI ČLANCI: 

Foto: Royal Caribbean International

Kruzer se gradi u brodogradilištu Meyer Turku, jednom od vodećih europskih brodogradilišta u gradu Turku u Finskoj. Brod će se floti Royal Caribbeana pridružiti 26. listopada, a prvo putovanje treba imati u siječnju 2024. godine. 

Brod će imati motore koji za pogon mogu koristiti dizelsko gorivo i prirodni plin, a bit će opremljen i tehnologijom gorivih ćelija, priključcima za napajanje s obale i sustavima za povrat otpadne topline s ciljem smanjenja emisije stakleničkih plinova. 

VIDEO Prvi kruzer prošao ispod Pelješkog mosta

Komentara 3

KI
kingtom
16:47 28.06.2023.

Sve što nije ekoliško treba zabraniti, kruzeri svakako spadaju u velike zagađivače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije