Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOGIJA

Najveća zelena inicijativa u hrvatskom turizmu: Posadit će se najmanje 1000 stabala

Medvednica - Sadnja prvih memorijalnih stabala u akciji pošumljavanja
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 13:12

Inicijativa "1,000 stabala Valamara“ nastavak je razvoja programa društveno odgovornog poslovanja

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative zasaditi će se minimalno tisuću novih stabala godišnje u svojim destinacijama duž Jadranske obale, navodi se u priopćenju Valamar Riviere. 

Ovom inicijativom Valamar želi naglasiti važnost održivog razvoja turizma i brige za okoliš kao neizostavan kriterij stvaranja nove vrijednosti i dugoročne kvalitete turističke ponude u Hrvatskoj. 

Kako navode u priopćenju, već u 2019. godini u Valamar hotelima, ljetovalištima i kampovima bit će zasađeno više od tisuću stabala  te više od 50 000 raznih sadnica poput visokih grmova i trajnica. Inicijativa će se nastaviti u narednom razdoblju u kojem hotelski lanac namjerava posaditi barem 1,000 stabala godišnje te nastaviti intenzivnu brigu o zaštiti i obnovi autohtonih biljnih vrsta u svojim destinacijama. Osim sadnje drveća i bilja Valamar kontinuirano brine i o zdravlju postojećeg biljnog fonda koji uključuje preko 30,000 stabala na ukupnoj površini od 589 ha od Istre do Dubrovnika.

Foto: Valamar Riviera

- Kao lider u turizmu u Hrvatskoj inicijativom 1,000 stabala Valamara dajemo svoj direktan doprinos u očuvanju okoliša i sredine u kojoj poslujemo i živimo. Imamo odgovornost da stvaramo novu vrijednost na način koji će za buduće generacije sačuvati i razvijati naše visoko vrijedne prirodne resurse. Prošle godine smo u Zeleni Valamar uložili oko 22 milijuna kuna, od čega gotovo 7 milijuna kuna samo u hortikulturu. Drago mi je također što se u naše akcije sadnje drveća rado uključuju i naši djelatnici -, istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere. 

Inicijativa "1,000 stabala Valamara“ nastavak je razvoja programa društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar u sklopu kojeg Valamar već godinama sustavno provodi aktivnosti iz područja zaštite okoliša.

Valamar koristi 100% zelenu električnu energiju iz obnovljivih izvora, čime je u razdoblju od 2015. do 2019. smanjena emisija stakleničkih plinova za čak 65%. U proteklih šest godina Valamar je ugradio i 5,200 četvornih metara solarnih panela. Također, prošle je godine Valamar u potpunosti izbacio plastične slamke iz upotrebe u svojim hotelima i kampovima. Valamar radi na podizanju ekološke svijesti gostiju, djelatnika i šire zajednice što uključuje i akcije čišćenja Jadranskog mora i priobalja, u kojima svake godine sudjeluju i brojne sportske udruge, navodi se u priopćenju poznatog hotelskog lanca. 

Komentara 1

DA
danijelrukavina4
13:34 23.10.2019.

Svaka čast na poduzeću Valamar. Izgleda da ju vode ljudi od znanja , koji znaju što hoće i gledaju unaprijed u budućnost, a ne tzv. "domoljubi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije