Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najveća zelena inicijativa u hrvatskom turizmu: Posadit će se najmanje 1000 stabala

Inicijativa "1,000 stabala Valamara“ nastavak je razvoja programa društveno odgovornog poslovanja
23. listopada 2019. u 13:12 1 komentara 130 prikaza
Medvednica - Sadnja prvih memorijalnih stabala u akciji pošumljavanja
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative zasaditi će se minimalno tisuću novih stabala godišnje u svojim destinacijama duž Jadranske obale, navodi se u priopćenju Valamar Riviere. 

Prosvjedi u Londonu UPOZORENJE NA KATASTROFU Aktivisti protiv klimatskih promjena blokiraju rad gradova diljem svijeta

Ovom inicijativom Valamar želi naglasiti važnost održivog razvoja turizma i brige za okoliš kao neizostavan kriterij stvaranja nove vrijednosti i dugoročne kvalitete turističke ponude u Hrvatskoj. 

Kako navode u priopćenju, već u 2019. godini u Valamar hotelima, ljetovalištima i kampovima bit će zasađeno više od tisuću stabala  te više od 50 000 raznih sadnica poput visokih grmova i trajnica. Inicijativa će se nastaviti u narednom razdoblju u kojem hotelski lanac namjerava posaditi barem 1,000 stabala godišnje te nastaviti intenzivnu brigu o zaštiti i obnovi autohtonih biljnih vrsta u svojim destinacijama. Osim sadnje drveća i bilja Valamar kontinuirano brine i o zdravlju postojećeg biljnog fonda koji uključuje preko 30,000 stabala na ukupnoj površini od 589 ha od Istre do Dubrovnika.

 | Autor : Valamar Riviera Foto: Valamar Riviera

- Kao lider u turizmu u Hrvatskoj inicijativom 1,000 stabala Valamara dajemo svoj direktan doprinos u očuvanju okoliša i sredine u kojoj poslujemo i živimo. Imamo odgovornost da stvaramo novu vrijednost na način koji će za buduće generacije sačuvati i razvijati naše visoko vrijedne prirodne resurse. Prošle godine smo u Zeleni Valamar uložili oko 22 milijuna kuna, od čega gotovo 7 milijuna kuna samo u hortikulturu. Drago mi je također što se u naše akcije sadnje drveća rado uključuju i naši djelatnici -, istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere. 

Inicijativa "1,000 stabala Valamara“ nastavak je razvoja programa društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar u sklopu kojeg Valamar već godinama sustavno provodi aktivnosti iz područja zaštite okoliša.

Lažna krv na ulicama Londona UPOZORENJE Bizaran prosvjed u Londonu: Ekološki aktivisti ispustili čak 1800 litara tekućine ispred ministarstva

Valamar koristi 100% zelenu električnu energiju iz obnovljivih izvora, čime je u razdoblju od 2015. do 2019. smanjena emisija stakleničkih plinova za čak 65%. U proteklih šest godina Valamar je ugradio i 5,200 četvornih metara solarnih panela. Također, prošle je godine Valamar u potpunosti izbacio plastične slamke iz upotrebe u svojim hotelima i kampovima. Valamar radi na podizanju ekološke svijesti gostiju, djelatnika i šire zajednice što uključuje i akcije čišćenja Jadranskog mora i priobalja, u kojima svake godine sudjeluju i brojne sportske udruge, navodi se u priopćenju poznatog hotelskog lanca. 

ITA, Coronaviruskrise, Italien
Znanstvena analiza
Rudan: Analiza stvarnih uzroka tragedije COVID-19 u Italiji i drugim zemljama EU
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
  • danijelrukavina4:

    Svaka čast na poduzeću Valamar. Izgleda da ju vode ljudi od znanja , koji znaju što hoće i gledaju unaprijed u budućnost, a ne tzv. "domoljubi".