Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆA ZAPLJENA IKAD

Najveća zapljena ikad: Krijumčarili 44.000 parfema i pola milijuna eura

bajakovo3
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/2
16.02.2010.
u 12:24

U kutiji za cipele, koja je bila u putnoj torbi, carinici su pronašli 560 tisuća eura u različitim apoenima, a budući da supružnici nisu mogli dokazati odakle im novac i je li njihov, novac je oduzet i uplaćen na račun Ministarstva financija.

BAJAKOVO - Carinici i policajci na Graničnom prijelazu Bajakovo danas su se na tiskovnoj konferenciji opet mogli pohvaliti velikim ulovom - spriječili su krijumčarenje i zaplijenili 44.706 komada različitih parfema i 560.000 eura.

Primijetivši nervozu na licima supružnika, Talijana i Srpkinje, koji su suzukijem talijanskih oznaka došli na Bajakovo iz Srbije, detaljnije su pregledali unutrašnost automobila i prtljagu.

U kutiji za cipele, koja je bila u putnoj torbi, carinici su pronašli 560.000 eura u različitim apoenima, a budući da supružnici nisu mogli dokazati odakle im novac i je li njihov, novac je oduzet i uplaćen na račun Ministarstva financija.

To je najveća ikad zaplijenjena količina deviza u Hrvatskoj, a prošle godine u studenome na Bajakovu je zaplijenjeno 240.000 eura.

U šleperu turskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Turske, pronađeno je 44.706 bočica parfema različitih proizvođača. Vozač je carinicima pokazao deklaraciju o prijevozu tekstilne robe u Francusku, ali vaganjem teretnjaka utvrđeno je da stvarna težina ne odgovara onoj zapisanoj u deklaraciji.

Pregledom tovarnog dijela otkrivene su kartonske kutije u kojima subili parfemi.

Carinici procjenjuju da je vrijednost parfema na tržištu oko 4,5 milijuna kuna i da je vjerojatno riječ o krivotvorinama.

Podsjetili su na prošlogodišnju zapljenu veće količine parfema jedne poznate marke, kada su vlasniku dostavili uzorak da provjeri radi li se o originalu ili vjernoj kopiji. 

Pokazalo se da su parfemi krivotvoreni, pa stoga smatraju da su i ovi iz turskog tegljača krivotvorine. Vozač je kažnjen sa 20.000 kuna zbog počinjenog carinskog prekršaja, a tegljač i parfemi su zaplijenjeni.

Ovo je prva ovogodišnja veća zapljena na Bajakovu.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:55 16.02.2010.

A kad će netko odgovarati što je kmetovima pokradeno žito???

OB
-obrisani-
12:37 16.02.2010.

Tako treba puniti proračun,a ne meni uzimati iz ionako male plaće.

MM
Mladen Miletić
12:36 16.02.2010.

Bajakovo: Zaplijenjeno više od 44 tisuće parfema i 560 tisuća eura,od sada nitko više nemože više carinike da prozove smrdljivcima ! ( naravno niti njihove žene ) !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije