Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK IZ KINE

Najveća radost svima bila je kada je Štefanija prvi put uspjela podići lijevu nogu

Hajster
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
08.08.2014.
u 12:00

Štefanija Hajster vratila se s liječenja u Kini, gdje je primila matične stanice. Prvi rezultati liječenja bit će vidljivi za tri do šest mjeseci.

Vidljivo zadovoljnija, snažnija i nasmijana dočekala nas je Štefanija Hajster sa suprugom Ivanom u dvorištu obiteljskog doma u Žutnici. Oni su se zajedno s kćerkom Jožicom vratili iz Kine gdje su našli slamku spasa za bolest koja je iznenada prikovala ovu ženu za kolica. Riječ je o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS) koja je kod Štefanije bila izuzetno progresivna i u samo šest mjeseci Štefanija nije više mogla stati na svoje noge, a rukama se služila samo djelomično.

Čaj umjesto lijeka

- Sada mogu lijevu nogu micati, podići je, mičem i prstima, a u ležećem položaju njome mogu i gurati - sretna je Štefanija jer je to znak da je liječenje imalo smisla. ‘Čudo’ s nogom dogodilo se drugog tjedna boravka u bolnici u Pekingu. - U toj bolnici primjenjuju i tradicionalnu i alternativnu medicinu, pa sam umjesto lijekova dobivala dva puta dnevno čaj. Čim smo došli napravili su mi sve klasične pretrage i odmah počeli davati infuziju i liječiti me akupunkturom kako bi mi organizam ojačao. Drugog tjedna počela sam, također putem infuzije dobivati matične stanice i pred kraj drugog tjedna uspjela sam pomaknuti nogu - ispričala nam je Štefanija. Liječnici su joj rekli da je organizam jako dobro podnio kompletno liječenje.- Prvi rezultati bit će vidljivi kroz tri do šest mjeseci. Prvo bi se trebale osposobiti ruke, zatim lijeva, a onda i desna noga. No, do tada treba puno, puno vježbanja - kazao nam je suprug Ivan koji sa Štefanijom sada radi vježbe koje su mu pokazali u Kini i kuha joj čaj od pripravaka koje su im dali.Naizgled ružna mješavina u kojoj bi se mogla prepoznati i kakva kora daje čaj koji se pije dva puta dnevno.

Potraga za terapeutom

Obitelj Hajster sada je u potrazi za stručnim terapeutom koji bi znao aktivirati baš svaki mišić u tijelu kako bi u njega ušle primljene matične stanice. Za cijelo liječenje dio novca su i posudili pa tko želi još uvijek može pomoći uplatom. Jučer su Štefaniju posjetile i članice društva „Hrvatska žena“ Krapina. Prodajući kolače u sklopu „Ljeta u Krapini“, zaradile su nešto novca kojeg su nesebično darovale Štefaniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije